سایه سنگین خشکسالی بر خوشه های طلایی کهگیلویه

وابستگی ۹۰ درصد مزارع کهگیلویه به میزان بارندگی بسیاری از آنها را در معرض آسیب جدی ناشی از خشکسالی قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، در نبود صنعت بخش کشاورزی به عنوان قطب مهم در توسعه شهرستان به شمار می‌آید.

ظرفیت کشاورزی اگرچه آن طور که باید مورد توجه و بررسی قرار نگرفته است اما با همین شرایط کهگیلویه تدر تولید گندم مقام اول استان را دارد؛ این در حالی است که در توزیع نهاده‌ها و اعتبارات مظلوم واقع می‌شود.

ایجاد سدهای خاکی یکی از راه‌های توسعه بخش کشاورزی است به همین منظور احداث سد شهید دلنسب کوهبرد سال‌هاست در مرحله اجرا قرار دارد و در بی‌توجهی مسؤولان با گذشت یک دهه به بهره‌برداری نرسیده است.

۳۵۰ هکتار از زمین‌های پایین دست در کوهبرد در انتظار راه‌اندازی سدی هستند که با پیشرفت بالای ۹۰ درصد به انتظار اعتبار مورد نیاز برای تکمیل خاک می‌خورد.

سد خاکی کوهبرد

مهار آب‌های سطحی، جلوگیری از فرسایش خاک و شکوفایی بخش کشاورزی از اهمیت احداث سدهای خاکی است، با این وجود از هفت ساختگاه آماده برای این سد تنها در کوهبرد اجرایی شده که گویا قصد پایان ندارد.

کمبود بارندگی مزارع شهرستان را در معرض خطر جدی قرار داده و حالا در کنار بحران کرونا چالش خشکسالی هم به مشکلات افزوده شده است.

این موضوع از این لحاظ بیشتر نگران کننده است که ۹۰ درصد کشت در شهرستان به صورت دیم بوده و وابستگی به میزان بارندگی خطر خشکسالی را بیشتر کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه می‌گوید با توجه به اینکه ۹۰ درصد کشت شهرستان دیم بوده کمبود بارندگی‌ها باعث شده عملکرد در سال زراعی با افت شدید همراه خواهد بود.

حکمت نریمانی وی با اشاره به اینکه شرایط خشکسالی ۱۰۰ درصدی است، گفت: بسیاری از مزارع شهرستان حتی دیگر قابل برداشت هم نمی‌تواند باشد.

این مسؤول افزود: در حالی که سال گذشته ۲۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خریداری شد امسال پیش‌بینی می‌شود تنها هشت تا ۱۰ هزار تن خرید شود.

وی از آمادگی جهاد کشاورزی برای برآورد میزان خسارت در سال زراعی جاری خبر داد و تأکید کرد که کارگزاران بیمه با همکاری کارشناسان پهنه نسبت به بررسی حجم خسارات اقدام تا پس از جمع بندی نسبت به انعکاس به  سازمان جهاد کشاورزی استان اقدام شود.

نریمانی یادآور شد: سال گذشته هشت هزار و ۲۰۰ هکتار از محصولات زراعی، بیش از ۳۶ هزار دام، ۹۳ هکتار باغ و یک میلیون و ۱۶۵ هزار قطعه طیور بیمه و قریب به ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال غرامت به بیمه شدگان پرداخت شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *