شناسایی ۱۳ منطقه قرمز و بحرانی کرونایی در قم / تا دو هفته دیگر با بحران روبهرو هستیم
رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: طبق نقشه وضعیت قم؛ در شهر قم ۱۳ منطقه قرمز وجود بحرانی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم ، سیامک محبی ظهر امروز در جلسه ستاد پیشگیری،هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از روند بیماری در استان اظهار داشت: درحالیکه بروی نقشه شهر قم ۲ منطقه قرمز داشتیم اکنون با افزایش روند بیماری ۱۳ منطقه قرمز و تنها ۲ منطقه آبی وجود دارد اگر نتوانیم روند بیماری و چرخش ویروس را کنترل کنیم با روند صعودی بیماری روبرو خواهیم شد.
رئیس مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد: طبق اطلاعات ۱۴ فروردین تا ۲۰ فروردینماه کل کشور و استانهای ما وارد پیک چهارم کرونایی شدند و با روند افزایشی آمار بستری و حتی مرگومیرها روبرو هستند اکنون میزان سرایت و جهش ویروس از پلکانی به آسانسور و یا به عبارتی موشکی تغییریافته است.
به گفته وی؛ هرچند استان قم در وضعیت مطلوبتری در مقایسه با دیگر استانها روبرو است اما افزایش ۵۰۰ بیمار درحالیکه طی هفتههای گذشته تنها ۳۰ بیمار بود قم را وارد یک شیب تندی از میزان بیماری وارد کرده است.
افزایش پذیرش در مراکز ۹ گانه منتخب و چالش کمبود پزشک
رئیس مرکز بهداشت استان قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش میزان پذیرش در مراکز منتخب ۹ گانه که نخستین خاکریز شناسایی بیماران کرونایی است گفت: در این مراکز حجم پذیرشها افزایشیافته است و در مقایسه با هفتههای گذشته ۲ برابر شده است اکنون این مراکز بهصورت ۲ شفته فعالیت و با کمبود شدید پزشک روبرو هستند.
محبی بیان کرد: تاکنون ۵۱۵هزار و۶۷۵ تست در این مراکز صورت گرفته که روند افزایشی به خود گرفته و با توجه به فشاری که به این مراکز وارد است کمبود پزشک آزاردهنده است.
به گفته وی؛ تاکنون در کل استان ما ۱۷ هزار ۶۲۵ مورد طی هفته گذشته تست انجام دادیم و ۲هزار و ۳۹۸ بیمار شناساییشده است آمار شناسایی بیماران ما همروند افزایشی یافته است بر اساس طرح شهید سلیمانی با افزایش میزان تستها روبرو هستیم.
رئیس مرکز بهداشت استان قم افزود: ۴۳ درصد از تست ها مثبت شده از همان ابتدای شناسایی نخستین مورد از ویروس انگلیسی در قم ما نسبت به افزایش بیماران و مرگومیرها هشدار دادیم درحالیکه از ۲۹ اسفندماه طی ۳ هفته آمار بستریها صعودی یافت پیشبینی میکنیم تا ۳ هفته دیگر اگر نظارتها شدت نگیرد شهر قم با افزایش چرخش ویروس و بحران روبرو شود.
اجرای گام بعدی طرح شهید سلیمانی
محبی با اشاره به طرح شهید سلیمانی و نقش آن در بیماریابی بیان کرد: گام چهارم طرح شهید قاسم سلیمانی شروعشده است که با رهگیری و رهیابی بیماران و همچنین واکسیناسیون با شدت بیشتری اجرا میشود قرارگاه هم چنان فعالیت خود را ادامه میدهد میزان رهگیری در این طرح 11 هزار و ۲۰۰ بیمار طی هفته گذشته گزارششده است.
وی افزود: طی بازدیدهای مختلف در طرح شهید سلیمانی از سوی کمیته نظارت صورت گرفته تاکنون ۳ هزار و ۷۳۴ بازدید و ۱۲۵ مرکز نیز پلمپ شدند.
رئیس مرکز بهداشت استان قم گفت: بر اساس کارگروه نظارت مطرحشده باید از معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری بابت همکاری تشکر و تقدیر کرد باید در هر بخشی دستگاههای مختلف همکاری کنند در هفتههای اخیر دستگاههای مسئول از ما گزارش میخواهند درحالیکه خود باید گزارش عملکرد این دستگاهها را دریافت نماییم.
وضعیت بحرانی در بیماری کرونایی و کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: طبق گزارش ۱۴ فروردین تا ۲۳ فرودین ادارات و سازمانها تا ۷۶ درصد پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردهاند که ما انتظار داریم دستگاههای اجرایی بیشتر همکاری کنند دفاتر پیشخوان ۸۶ درصد؛صنایع و اصناف ۶۸ درصد ، دفاتر پلیس + ۱۰ تا ۸۶ درصد، آموزشگاههای راهنمایی و رانندگی ۸۰درصد و همچنین مراکز شمارهگذاری ۹۵ درصد شیوهنامههای بهداشتی را رعایت میکنند.
به گفته محبی ؛ آرامستان ها ۶۷ درصد ملزم به رعایت اصول بهداشتی هستند و نیاز به پیگیری و تبلیغ برای عدم برگزاری مراسم داریم حملونقل درونشهری در این شرایط قرمز کرونایی ۵۵ درصد نسبت به پروتکلها تعهد دارند درحالیکه طی هفتههای گذشته تذکر دادیم حجم مسافران در منطقه پردیسان بسیار بالا رفته است.
وی عنوان کرد: پایانههای مسافربری ۶۷ درصد که همکاران راهداری توجهی به سامانه ندارند هر اتوبوس صدردصد در حال مسافربری است اسناد رسمی ۶۴ درصد ؛ دفاتر ازدواج ۸۴ درصد و مراکز آموزش فنی و حرفهای هنوز فعالیت دارند ما دیگر ظرفیت نظارت نداریم.
محبی بیان کرد: مساجد هم ۲۸ مورد تذکر دادهشده است باید در این بخش همکاری کنند نمازهای جماعت هم چنان برگزار میشود ما نیاز به همدلی و همراهی داریم چراکه شرایط شهر در حال بحرانی است حرم مطهر ۵۰ درصد و نماز جمعه برگزار و زائران هم نسبت به زدن ماسک بیتفاوت هستند.