طی ۷ سال ۸ هزار هکتار بیابان در جنوب کرمان نهال کاری شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه طی هفت سال هشت هزار هکتار بیابان در این خطه نهالکاری شده است، گفت: تنها در سال ۹۸ بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از بیابانهای منطقه نهالکاری شد.
حمزه احمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به آبیاری و مراقبت از عرصههای احیا شده با استفاده از روش نهالکاری بیابان اشاره کرد و افزود: ایجاد بادشکن زنده اطراف مزارع با مشارکت کشاورزان به میزان ۳۶۰ کیلومتر و اجرای پروژه مدیریت روان آب به میزان سه هزار هکتار ازجمله برنامههای اجرا شده این اداره کل در سال ۹۸ برای جلوگیری از بیابانزایی بود.
وی عرصههای بدون پوشش گیاهی، بستر خشک رودها، زمینهای کشاورزی بایر و رها شده را از اصلیترین منابع برداشت ماسه عنوان کرد و بر اهمیت طرح محوری بادشکن اطراف مزارع در راستای کنترل و کاهش فرسایش بادی از سطح مزارع تاکید کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان از جمله فعالیتهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در زمینه مقابله با بیابانزایی را احیای تپههای ماسهای فعال با استفاده از روش مالچ پاشی توام با نهالکاری اعلام کرد.
احمدی با بیان اینکه عرصههای بیابانی جنوب کرمان یک میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار است، افزود: بیش از ۳۹۰ هزار هکتار آن را کانونهای بحرانی فرسایش بادی تشکیل میدهند که این کانونها تقریباً در شهرستانهای تحت پوشش این اداره کل به ویژه اطراف تالاب جازموریان ( قلعهگنج و رودبار جنوب ) پراکنده است.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان یک سوم پهناورترین استان کشور را با جمعیت یک میلیون نفر در هفت شهرستان تحت پوشش دارد.