کمتر از نیم درصد ایرانیان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند
شفقنا زندگی-رئیس اداره مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کمتر از نیم درصد ایرانیان تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، بنابراین موضوع ایمنی گلهای در کشور مطرح نیست.
حسین عرفانی افزود: میزان بروز بیماری کووید ۱۹ در ایران اکنون حدود یک در هزار نفر است در حالی که برای ایمنی گلهای یا ایمنی انبوه که برخی مطرح میکنند باید ۷۰ تا ۷۵ درصد جمعیت گرفته باشند. آمار وزارت بهداشت نشان میدهد که کمتر از یک دهم درصد از افراد جامعه به کرونا مبتلا شده اند و اگر بخواهیم موارد خفیف شناسایی نشده را هم در نظر بگیریم میتوانیم این عدد را در پنج ضرب کنیم که میشود پنج در هزار یا نیم درصد جمعیت، پس حتی یک درصد جمعیت کشور هم به ویروس کرونا مبتلا نشده اند.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده است. از این تعداد ۶۳۴۰ نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داده و ۸۰ هزار و ۴۷۵ نفر نیز بهبود یافته اند.
رئیس اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با ایرنا ادامه داد: هنوز با ایمنی گلهای یا انبوه در ایران خیلی فاصله داریم؛ بنابراین اینکه عدهای از مردم فکر کنند ایمنی پیدا کرده اند و میتوانیم وارد شرایط عادی زندگی شویم درست نیست.
وی گفت: اکنون با توجه به اینکه این بیماری هنوز واکسن و داروی اختصاصی ندارد، ایمنی انبوه هم در جامعه ایجاد نشده است، اکثریت قریب به اتفاق جامعه هنوز در معرض خطر هستند. حتی افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند نیز ممکن است دوباره مبتلا شوند و احتمال عفونت مجدد در افراد مبتلا وجود دارد. زیرا در بدن برخی افرادی که به بیماری مبتلا شده اند، ممکن است پادتن درست نشود، ضمن اینکه وجود پادتن نیز به معنای ایمنی قطعی نیست.
رئیس اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به احتمال عفونت و ابتلای مجدد به کرونا در افراد کمی که مبتلا شده اند و اکثریت جامعه که مبتلا نشده و ایمنی ندارند و همچنان به بیماری حساس هستند و با توجه به اینکه بیماری کووید ۱۹ واکسن و داروی اختصاصی هم ندارد؛ تنها راه پیش رو رعایت توصیههای بهداشتی و پیشگیری است.
امسال منتظر واکسن کرونا نباشید
وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که آیا ممکن است همزمان با واکسن امسال آنفلوانزا که حدود شهریور به بازار میآید، واکسن بیماری کووید ۱۹ هم به بازار بیاید، گفت: هنوز واکسن بیماری کووید ۱۹ در دنیا تولید نشده، بعد از تولید آن هم بین ۶ ماه تا یکسال طول میکشد تا به تولید انبوه برسد، بنابراین با توجه به شواهد موجود پاییز امسال به واکسن این بیماری دسترسی نخواهیم داشت مگر اینکه معجزهای اتفاق بیفتد.
عرفانی در پاسخ به این پرسش که آیا امسال با توجه به همزمانی این دو بیماری در پاییز آیا میزان واکسن آنفلوانزای بیشتری وارد میشود، گفت: درخواست واردات بیشتر واکسن آنفلوانزا را به سازمان غذا و دارو داده ایم تا حداقل تعداد بیشتری از مردم نسبت به آنفلوانزا خیالشان راحتتر باشد و میزان واردات واکسن آنفلوانزا را سازمان غذا و دارو اعلام میکند.
رئیس اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوانزا دو نوع سه ظرفیتی و چهارظرفیتی دارد که صرفا نوع آنفلوانزای A. و B. را پوشش میدهد و هیچ ربطی به کرونا ندارد. هیچ یک از انواع قدیمی ویروس کرونا نیز تاکنون واکسن نداشته اند. چهار نوع غیر خطرناک ویروس قدیمی کرونا که نیازی به واکسن نداشت، سارس و مرس هم واکسن ندارند، کرونای جدید که عامل کووید ۱۹ هست هم که تازه پیدا شده و واکسن ندارد.
عرفانی درباره داروهای موثر در درمان کرونا از جمله رمدسیور افزود: آمپول رمدسویر جزو داروهای است که در کارآزماییهای بالینی در کشور مورد آزمایش قرار گرفته و به عنوان کار تحقیقاتی در حال بررسی است، اما هنوز نتایج آن به صورت قطعی منتشر نشده است و هنوز جزو پروتکل درمانی کووید ۱۹ کشور ما نیست.
وی گفت: بیماری کووید ۱۹ هنوز داروی اختصاصی ندارد، اما برای موارد سرپایی داروی کلرکین تجویز میشود، برای موارد بستری خفیف کلرکین را با کلترا میدهیم و در موارد شدید بستری در آی سی یو نیز ممکن است داروی ریباویرین نیز به این ترکیب اضافه شود.
رئیس اداره بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: تاکنون ۶ نسخه از دستورالعملهای کشوری تشخیص، مراقبت، کنترل و درمان بیماری کووید ۱۹ را به جامعه پزشکی برای بخش دولتی وغیر دولتی، سرپایی و بستری ارائه کرده ایم و با توجه به تجارب و دانش درمان این بیماری که ممکن است هر روز تغییر کند در کمیته علمی کشور تجارب جدید بررسی میشود و ممکن است این پروتکلها تغییر کند.