هشدار احتمال توقف تولید برق در نیروگاه نکا با پسروی آب دریای خزر

به گزارش ایرنا، نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخارسیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

کارشناسان معتقدند در صورت ادامه پسروی آب دریای خزر فعالیت این نیروگاه بزرگ برق کشور با مشکلاتی همراه خواهد شد چراکه حیات آن به آب دریا وابسته است. طبق آمار، سطح آب دریای خزر طی چهار سال گذشته حدود ۳۸ سانتی متر کاهش داشته است و در اثر کاهش ۱۷۰ سانتیمتری سطح آب خزر از دهه ۷۰ تاکنون بنا بر بررسی های کارشناسی مسوولان مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر این عقب نشینی قابل ملاحظه دریا به افزایش گستره زیادی از عرصه ساحلی در سواحل شمالی به ویژه مازندران منجر شده است.

بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ۲۰۱۷ مشخص شد که آب خزر تا سال ۲۰۵۰ پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییر اقلیم است که احتمال افزایش هم دارد در حالی که حدود ۵۰ درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می گردد و در صورتی این روند با این سرعت ادامه یابد ۲۰ تا ۲۵ درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می شود، کاهش خواهد داشت.

هشدار احتمال توقف تولید برق در نیروگاه نکا با پسروی آب دریای خزر

نتایج این مطالعات همچنین شان داده فقط در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ سطح آب دریای خزر با کاهش حدود ۵۰ سانتیمتری مواجه بوده است که این رخداد به عقب نشینی دریا از ۲۰ متر تا ۱۵۰ متر در سواحل مختلف منجر شده است.

مطالعات و اندازه گیری دقیق زمینی که در ایستگاه های شاخص ساحلی دریای خزر انجام گرفته این مساله سبب افزایش قابل توجه محدوده ساحلی در طول بیش از ۸۵۰ کیلومتر سواحل شمالی کشور شد و کارشناسان معتقدند : با تشدید روند کاهشی آب، شاهد پسروی بیشتر دریا و خروج بخش عمده ای از بستر دریا در آینده نه چندان دور باشیم.

با توجه به این رخداد طبیعی به تاکید کارشناسان ضرورت دارد در گام نخست به اهمیت موضوع حفاظت از حریم و بستر دریا و گام بعدی ضرورت دارد مسوولان دست اندکار نسبت به پیامد های ناشی از این پدیده توجه جدی و برنامه ریزی اصولی و اساسی داشته باشند.

بحران پسروی آب خزر

در این پیوند مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا چالش سطح آبی دریای خزر را از چالش های مهم محدودیت تولید در نیروگاه نکا یاد کرد.

نورالله ادبی فیروزجائی با تأکید بر ضرورت نگاه ویژه مسئولان امر به بازسازی و نوسازی تجهیزات نیروگاه نکا گفت: ۴۵ سال از عمر واحدهای نیروگاه می‌گذرد، بنابرین در شرایط فعلی فرسودگی تجهیزات به دلیل کارکرد زیاد و نیز تهدید پس‌روی و کاهش سطح آب دریای خزر از چالش‌های مهم محدودیت تولید در نیروگاه است که برای رفع آن به حمایت جدی مسئولان در زمینه تخصیص و تأمین اعتبارات لازم نیازمند است.

وی همچنین با اشاره به تعمیرات اساسی در حال انجام واحد سه بخار افزود: کار تعمیرات اساسی واحدهای نیروگاهی سخت، سنگین و طاقت فرساست اما همکاران ما جهت پاسخگویی به نیاز مشترکان شبکه به صورت شبانه‌روزی و با همت جهادی در تلاش هستند تا همه واحدها را برای تولید پایدار و حداکثری انرژی در آمادگی کامل نگهدارند. در همین راستا امسال علاوه بر فعالیت‌های معمول در تعمیرات واحدها و در راستای رفع محدودیت‌های تولید، پس از ۴۵ سال کار تعویض پنج سری از لوله‌های بویلر در واحد ۳ آغاز و پس از آن در واحد ۲ بخار انجام می‌شود.

هشدار احتمال توقف تولید برق در نیروگاه نکا با پسروی آب دریای خزر

ادبی ادامه داد: در نتیجه زحمات همکاران ما در فصل تعمیرات واحدها در سال گذشته و نیز اجرای چندین پروژه‌های رفع محدودیت تولید مثل لایروبی حوضچه آبگیر، تعویض لوله‌های بویلر در بخش‌هایی از واحدهای یک و دو بخار و نیز تعمیر و راه‌اندازی تمام ۸ پمپ آب دریا و اقداماتی که در واحد آب ژاولسازی انجام شده بود، در تابستان امسال تولید خالص واحدهای بخار در مقایسه با سال گذشته ۲۴ درصد افزایش یافت و کاهش ۴۰ درصدی خروج اضطراری و ۲۴ درصدی مصرف داخلی نیز به ثبت رسید.

بومی سازی ۶ هزار قطعه

مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق نکا همچنین تصریح کرد: نیروگاه نکا در زمینه حمایت از تولید داخل و خودکفایی کشور در ساخت تجهیزات نیروگاهی اهتمام جدی دارد و با پیگیری‌های انجام شده از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۶ هزار قطعه مورد نیاز نیروگاه با همت صنعتگران داخلی بومی‌سازی شد و ۵۰۰ قطعه هم بدستان توانمند همکاران ما در کارگاه‌های داخل نیروگاه بازسازی و در چرخه استفاده قرار گرفت.

ادبی فیروزجائی انرژی برق را کالایی مهم و حیاتی دانست و گفت: انرژی برق با زحمت، مشقت و هزینه‌های بسیار زیادی تولید می‌شود و لازمه حفظ این سرمایه ملی، مدیریت کردن و بهینه‌سازی مصارف از طرف مشترکان است، تا به کمک همدیگر بتوانیم از چالش ناترازی انرژی به سلامت عبور کنیم و همه هموطنان عزیز ما در اقصی نقاط کشور از این نعمت ارزشمند استفاده کنند.

هشدار احتمال توقف تولید برق در نیروگاه نکا با پسروی آب دریای خزر

نیروگاه شهیدسلیمی نکا با ظرفیت تولید ۲۲۱۴ مگاوات به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاه‌های کشور است که می‌تواند بیش از چهار درصد برق کشور را تأمین کند.

نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

بلوک سیکل‌ترکیبی طرح توسعه نیروگاه شهید سلیمی نکاء مازندران به ظرفیت نامی ۵۴۶ مگاوات در داخل محوطه نیروگاه نکا قرار گرفته و شامل دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و یک واحد بخار ۱۸۰ مگاواتی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *