فاجعه وحشتناک زلزله ۷ ریشتری در تهران | چند روز بی آبی در انتظار تهرانیهاست؟
رئیس پیشین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و عضو فعلی شورای شهر تهران میگوید: در صورت وقوع زلزلهای با بزرگی حدود ۷ ریشتر، دسترسی حدود ۴ میلیون نفر از شهروندان تهرانی به مدت ۸۲ روز به آب آشامیدنی لولهکشی قطع خواهد شد؛ در صورتی که اگر در هر محله مخزن آب اضطراری نصب شود، جمعیت بیآب به حدود یک میلیون نفر و زمان هم به ۳۰ روز کاهش یابد.
به گزارش همشهری آنلاین، احمد صادقی درباره اهمیت نصب مخازن آب اضطراری در شرایط بحرانی گفت: تامین آب شرب در مواقع بحرانی از جمله زلزله در کلانشهر تهران یکی از مهمترین عوامل امدادرسانی است، چرا که در ساعات و روزهای اولیه وقوع بحران، اولین معضل، تامین آب آشامیدنی است که این موضوع سرعت امدادرسانی به مردم را پایین خواهد آورد.
او ادامه داد: با توجه به برآوردهای آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن یا جایکا در صورت وقوع زلزلهای با بزرگی حدود ۷ ریشتر، دسترسی حدود ۴ میلیون نفر از شهروندان تهرانی به مدت ۸۲ روز به آب آشامیدنی لولهکشی قطع خواهد شد؛ در صورتی که با اجرای این طرح انتظار میرود جمعیت بیآب به حدود یک میلیون نفر و زمان هم به ۳۰ روز کاهش یابد و موجب صرفهجویی حدود ۴۰۰ میلیون دلاری در هزینه و خسارات پس از زلزله احتمالی شهر تهران شود.
مخزن آب اضطراری برای ۳۷۴ محله تهران
به گزارش شهر، رئیس پیشین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تهیه نقشه پراکندگی تعبیه مخازن آب اضطراری در سطح محلات شهر تهران از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود، افزود: بروزرسانی شناسنامه مخازن هر محله حاوی اطلاعات فنی مخازن و سطح دسترسی و … از جمله اقداماتی است که باید در اولویت قرار گیرد.
او ادامه داد: ۳۷۴ مخزن آب اضطراری برای محلات تهران و ۱۰ مخزن آب اضطراری برای ۱۰ بیمارستان درنظر گرفته شده که تاکنون ۵ مورد آن نصب شده و به زودی بقیه نیز نصب خواهند شد.
صادقی عنوان کرد: از ۱۰ مخزنی که برای بیمارستانها تعبیه شده تاکنون ۵ مخزن نصب شده و نصب ۵ مخزن دیگر در دست اقدام است. البته قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۰، ۷۲ مخزن نصب شود ولی تاکنون ۳۰ مخرن نصب شده است که هر کدام گنجایش ذخیره یک هزار لیتر آب را دارد و جوابگوی ۳۳۰ شهروند در ۷۲ ساعت اولیه پس از بحران خواهد بود. همچنین شعاع دسترسی هر شهروند به این مخازن یک کیلومتر خواهد بود.
سهم هر کنتور خانگی هزار تومان
او درخصوص تامین هزینه نصب این مخازن بیان کرد: شرکت آبفا برای تامین اعتبار و هزینه نصب این مخازن به ازای هر کنتور در شهر تهران یک هزار تومان درنظر گرفته است که از طریق قبوض مصرفی آب بها از شهروندان دریافت میشود.
این عضو شورای شهر افزود: یکی از چالشها، مسأله حمل و نقل این مخزنها میباشد که محدودیت زمان دارد و همچنین ساخت این مخازن که به دلیل جنس بدنه فولادیاش هر جایی ساخته نمیشود.