
به گزارش ایرنا از روابط عمومی استانداری مازندران، بعد از بارش برف سنگین در مناطق ییلاقی و کوهستانی، طبیعت زیبا و آرامشبخش این مناطق میتواند هر کسی را به سوی خود بکشاند و به همین دلیل هشدارها و توصیهها رنگ میبازد.
مسیرهای کوهستانی و جادههای برفپوش، اغلب لغزنده و غیرقابل پیشبینی هستند که احتمال بروز حادثه در این مسیرها را افزایش میدهند، علاوه بر این، با وجود سرما و یخبندان شدید، احتمال یخزدگی و لغزش در مسیرهای کوهستانی بسیار بالاست.
در صورت بروز حادثه، امداد و نجات در این شرایط دشوار و زمانبر خواهد بود و ممکن است تا رسیدن کمکها، خطرات جانی بیشتری متوجه افراد شود. در چنین شرایطی لازم است مردم از حضور در این مناطق در شرایط برفی و یخبندان پرهیز کنند و تا بهتر شدن شرایط جوی و ایمنسازی مسیرها، از رفتن به این مناطق خودداری کنند؛ درحقیقت با پرهیز از حضور در ییلاقها و مناطق کوهستانی پس از بارش برف، میتوان از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری کرد و جان خود و دیگران را حفظ کرد.
برخی افراد ممکن است خطرات را دست کم بگیرند یا احساس کنند که تجربه و توانایی رویارویی با شرایط خطرناک را دارند ولی نادیده گرفتن هشدارها میتواند عواقب جدی به همراه داشته باشد.
در این ارتباط سرهنگ هادی عبادی روز چهارشنبه در همین خصوص با اشاره به شرایط نامساعد جوی در محورهای فرعی و روستایی استان، هشدار داد، با توجه به بارش سنگین برف، کولاک شدید و خطر بالقوه ریزش بهمن، تردد در این مسیرها با مخاطرات جدی همراه است.
وی افزود: لازم است شهروندان و مسافران از سفرهای غیرضروری به این مناطق خودداری کرده و توصیههای ایمنی را جدی بگیرند.
سرپرست پلیس راه مازندران با بیان اینکه شرایط کنونی برای حضور در ارتفاعات و انجام تفریحاتی همچون برفبازی مساعد نبوده و احتمال وقوع حوادث ناگوار وجود دارد، تصریح کرد: بنابراین، توصیه میشود اینگونه برنامهها به روزهای آینده، پس از بهبود وضعیت جوی، موکول شود.
عبادی با تأکید بر اهمیت رعایت هشدارهای پلیس راه، خاطرنشان کرد که هرگونه بیتوجهی به این توصیهها میتواند منجر به انسداد محورها، وقوع سوانح ناگوار و ایجاد مشکلات برای نیروهای امدادی و خدماترسان شود. وی گفت: پلیس راه مازندران بهصورت شبانهروزی وضعیت جادهها را رصد کرده و در صورت هرگونه تغییر، اطلاعرسانی لازم را انجام خواهد داد.
مرکز کنترل ترافیک پلیس راه استان با شماره ۲۱۸۲۴۴۳۴ و ۲۱۸۲۴۴۲۰ و با پیش شماره ۰۱۱ به طور شبانه روز آماده پاسخگویی در خصوص وضعیت راههای استان است.
برابر آمار، سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دستگاه خودرو در محورهای مازندران تردد دارند که ۱۱ درصد از این ترددها در محورهای اصلی و بقیه درون شهری است.
مازندران ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که حدود سه هزار کیلومتر از آن جاده اصلی و بقیه محور روستایی است.
هراز، کندوان، سوادکوه، کیاسر، کناره و جاده گلوگاه ۶ محور اصلی مازندران است که این استان را به استانهای تهران، البرز، سمنان، گیلان و گلستان متصل می کند.
مسافران و رانندگان میتوانند جهت آگاهی از آخرین وضعیت راهها، انسدادها یا محدودیتهای احتمالی تردد و شرایط جوی به سایت www.۱۴۱.ir مراجعه کرده و یا با تلفن گویای ۱۴۱ تماس حاصل کنند