کاهش آلودگی هوا؛ تنها پیامد مثبت کرونا دوام پیدا می کند؟
خبرگزاری میزان- آلودگی هوا در پی اعمال و تشدید قرنطینه شهرهای مختلف در کشورهای سراسر جهان برای مقابله با بیماری کرونا به شکل بی سابقه ای کاهش پیدا کرده است؛ اتفاقی که درباره تداوم آن نگاه های متضادی وجود دارد.
به گزارش گروه بین المللخبرگزاری میزان؛ قرنطینه ناشی از بیماری «کرونا» سبب شده تا شهرهای مختلف جهان از «لس آنجلس» تا «لندن»، از «پکن» تا «دهلی»، هوایی پاک را تجربه کنند که در سالهای اخیر اگر بی سابقه نباشد، کم سابقه بوده است.
به گزارش فوربس، قرنطینه شهرهای مختلف، عدم حضور خودروها در خیابانها و جاده ها، زمینگیر شدن ۲۰ درصد از هواپیماها، تعطیلی کارخانهها و کاهش قابل توجه انتشار گاز دی اکسید نیتروژن سبب شده تا شهرهای مختلف جهان شاهد هوای پاکی باشند که پیشتر به ندرت تجربه کرده اند.
این امر نتیجه پیوند محکم میان مرگ و میر ناشی از کرونا و آلودگی مزمن هوا است که براساس پیش بینی وب سایت اقلیمی آمریکا، کاهش بی سابقه تولید سالانه دی اکسید کربن را در سال جاری میلادی رقم زده است.
در حالی که برخی دیدگاههای خوش بینانه از تبدیل این تغییر موقت به دائمی حکایت دارند، انتظار میرود در پایان بحران بیماری کرونا، سرمایه گذاری در زمینه وسایل نقلیه برقی و تجدیدپذیر بیشتر شود.
از سوی دیگر وابستگی انسان به وسایل نقلیه برای تسهیل زندگی روزمره بیشتر از آن است که بتواند انسانهای کره زمین را از استفاده از این وسایل منصرف کند و سیر نزولی تولید دی اکسید کربن روندی موقت خواهد بود که به محض پایان قرنطینه به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت.