۱۲ سد انحرافی روی رودخانه‌های مازندران در دست ساخت است

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مازندران، رضا رسولی روز سه شنبه افزود: ساخت سدهای انحرافی برای بهره‌وری مناسب از آب رودخانه‌ها یکی از اولویت‌های اصلی این شرکت در تأمین آب کشاورزی به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: طی روزهای اخیر عملیات اجرایی یک سد انحرافی در بخش کوهستانی یانه‌سر بهشهر به پایان رسید و قرار است در ماه جاری و پیش از آغاز فعالیت‌های کشاورزان، این سد انحرافی به طور رسمی به بهره‌برداری برسد.

مدیر مشارکت‌های مردمی و طرح‌های زودبازده شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: این سد انحرافی در منطقه‌ای کوهستانی با ارتفاع حدود یک‌هزار و ۷۰۰ متری، حدود ۷۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی روستاهای اندرات، پیته‌نو، فتکش و سفیدچاه از توابع بخش یانه‌سر شهرستان بهشهر را زیر پوشش قرار می‌دهد.

رسولی گفت: با بهره‌برداری از این سد انحرافی که روی یکی از سرشاخه‌های نکارود (مهروان رود) ساخته شده است، مشکل تأمین آب کشاورزی حدود ۷۰ کشاورز این چهار روستا تا حد زیادی برطرف می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برای ساخت این سد و اجزای وابسته آن شامل سرریز کنگره‌ای ذوزنقه، کانال انتقال آب در ۲ طرف به طول ۴۵ متر و همچنین ۸۰ متر دیوار حفاظتی در مجموع ۷۵ میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.

ساخت ۱۲ سد انحرافی در مازندران چه روندی طی می‌کند

مدیر مشارکت‌های مردمی و طرح‌های زودبازده شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: حدود ۲ هزار سد انحرافی در مازندران وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۳۵۰ سد انحرافی استان مدرن و مابقی سنتی است.

به گزارش ایرنا، مازندران حدود ۱۲۰ رودخانه اصلی و فرعی به طول هفت هزار کیلومتر دارد که دست‌کم ۲۰ رودخانه از این تعداد رودخانه‌های بزرگ و اصلی هستند. در این بین نیز رودخانه‌های تلار، تجن، بابل‌رود، چشمه‌کیله، سردآبررود، چالوس، نکارود و هراز مهم‌ترین رودخانه‌های این استان محسوب می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *