سقف لرزان خانههای روستایی مازندران
به گزارش ایرنا، براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن که مربوط به سال ۱۳۹۵ است تعداد واحدهای مسکونی روستایی در مازندران ۴۴۴ هزار و ۱۲۱ واحد بوده است که این تعداد منزل در بیشتر از سه هزار روستای استان قرار دارد.
طبق نتایج سرشماری آن سال مجموع آمار جمعیت مازندران سه میلیون و ۲۸۳هزار و ۵۸۲ نفر اعلام شد که از این میزان جمعیت روستاهای این استان یک میلیون و ۳۸۶ هزار و ۳۳۷ نفر و جمعیت شهری یک میلیون و ۸۹۷ هزار و ۲۳۸ نفر اعلام شد و براساس این آمارگیری حدود ۴۲.۲۲ درصد جمعیت استان در روستاها و ۵۷.۷۸ درصد نیز در مناطق شهری سکونت دارند.
در این سرشماری تعداد خانوارهای مازنی حدود یک میلیون و ۸۴ هزار و ۷۹۸ خانوار اعلام شد. مازندران ۲۴ هزار کیلومتر مساحت دارد که سه هزار و ۶۷۱ روستا در مازندران وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۴۶۵ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و شهرنشینان در ۵۸ شهر سکونت دارند.
نهضت ساخت مسکن در روستاها از سال ۱۳۸۴ شروع شده و تاکنون ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در روستاهای مازندران با استانداردهای لازم انجام شده است.
در این پیوند مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مازندران با اشاره به حمایت های صورت گرفته برای مقاوم سازی و ساخت مسکن جدید در روستاها اعلام کرد که در حال حاضر برای ساخت هر واحد مسکونی در روستاها ۳۵۰ میلیون تومان و برای مقام سازی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره پرداخت میشود تصریح کرد: تسهیلات ساخت مسکن روستایی در آیندهای نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا میکند
علی اصغر احمدی ادامه داد: در سالجاری برای ساخت و مقاوم سازی ۱۵ هزار واحد مسکونی در روستاها تسهیلات پرداخت میکنیم.
همچنین مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران از بناهای ناایمن به عنوان آسیب ها و چالش هایی نام برد که در مواقع بروز حوادثی همچون زلزله می تواند خطرآفرین باشد.
حسینعلی محمدی شیرکلاهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از ۴۴۴ هزار و ۱۲۱ واحد مسکونی موجود در روستاهای مازندران، ۲۴۳ هزار و ۷۰۸ واحد نوسازی و مقاوم سازی شده است.
وی ادامه داد: براساس داده های موجود در حال حاضر حدود ۵۰ درصد منازل مسکونی روستاییان مازندران نوسازی و مقاوم سازی در آنها انجام شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران اضافه کرد: با وجود پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و مناسب برای نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در استان اما صاحبان برخی از منازل قدیمی تمایلی به انجام این کار ندارند و احساس نیاز در این خصوص در آنها وجود ندارد که به سمت ساخت خانه های مقاوم بروند.
وی ادامه داد : اما وجود چنین خانه های ناایمن پاشنه آشیل در زمان وقوع حوادثی همچون سیل و زلزله در مازندران محسوب می شوند که گاها می تواند خسارت های جانی نیز به بار آورد.
محمدی شیرکلاهی اضافه کرد: دولت برنامه های خوبی برای نوسازی منازل مسکونی روستاییان دارد که امیدواریم با پیاده کردن راهکارهای تسریعی و تشویقی انگیزه بیشتر در روستاییان برای این امر فراهم شود.