شایعه وقوع زلزله بزرگ در سوادکوه برای سرقت از منازل مردم

به گزارش ایرنا، وقوع زلزله و چندین پس لرزه در روزهای اخیر در سوادکوه و دیگر شهرهای مازندران و توجه بیشتر مردم به اخبار و اطلاعات مرتبط با این موضوع در فضای مجازی، شایعه‌پردازان را بر آن داشت تا با انتشار اخبار دروغین در صدر اخبار قرار گرفته و در شبکه‌های اجتماعی دیده شوند و حتی زمینه را برای تخلیه و سرقت منازل فراهم کنند.

انتشار خبرهای از این دست تنها مختص به سوادکوه و برای روزهای اخیر مازندران نیست چراکه خبر تخلیه منازل مسکونی در شرق تهران هم به دلیل احتمال وقوع زلزله بزرگ در ماه های قبل از سوی رسانه های معاند بازنشر شد که خیلی زود در ارتباط با جعلی بودن این اخبار مسوولان مربوط با انتشار اطلاعیه‌ای اقدام کردند.

با این حال شرح بیشتر واقعه بیان می کند که زمین‌لرزه ۴.۵ ریشتری حوالی ساعت ۲۲ جمعه ۲۳ آذر ماه شهر زیراب را لرزاند و شدت آن به اندازی بود که شهرها و روستاهای اطراف سوادکوه نیز احساس شد و پس از آن زلزله طبق رویه معمول تمامی زلزله های بزرگ و به نسبت بزرگ که منجر به حرکت گسل ها می شود پس لرزه های متعدد این شهرستان و شهرستان های آمل و سیمرغ را لرزاند و به نوعی مازندران روی “ویبره” قرار گرفت.

شایعه وقوع زلزله بزرگ در سوادکوه برای سرقت از منازل مردم

اما اکنون با گذشت بیش از ۲۰ روز از وقوع زلزله ۴.۵ ریشتری، انتشار شایعات عجیب موجب نگرانی و دلواپسی برای مردم شهرستان سوادکوه شده است.

از جمله این شایعات “تماس های تلفنی و مراجعه حضور افرادی به درب منازل سوادکوهی ها و اعلام خبر وقوع زلزله هفت ریشتری و تخلیه منزل است. ” که این اقدام پس از وقوع زلزله آذر ماه و پس لرزه های آن در روزهای اخیر انجام می شود که نگرانی هایی را در مردم این دیار ایجاد کرده است.

در این خصوص نهادهای نظارتی و امنیتی ضمن تکذیب این شایعه ها گفتند که “با بررسی های به عمل آمده از منابع امدادی و خدماتی، از مردم سوادکوه تقاضا می شود به این گونه شایعه ها دامن نزده و هرگونه اخبار و اطلاعات را از طریق منابع رسمی پیگیری می کند.

این نهادها از مردم سوادکوه خواستند مراقب باشند که این گونه افراد با هدف ایجاد ترس روانی در بین خانواده ها و یا به احتمال با انگیزه سرقت و وقوع جرم اقدام به شایعه پراکنی نکنند و ضمن داشتن هوشیاری لازم و انجام مستند سازی از اقدامات مجرمانه اینگونه افراد، پلیس را در دستگیری هر چه سریعتر مجرمین یاری کنند.

همچنین از سوادکوهی ها خواسته شد در صورت برخورد با هرگونه فعالیت مجرمانه، موضوع را در اسرع وقت به مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهید. “

تکذیب احتمال وقوع زلزله بزرگ در سواکوه

همچنین مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تکذیب احتمال وقوع زلزله هفت ریشتری در سوادکوه افزود: زلزله اصلی و بزرگ سوادکوه مربوط به ۲۳ آذر ماه و ۴.۵ ریشتری بود و پس لرزه های پس از آن برای جابجایی گسل ها ادامه دارد که به دلیل شدت کم جای نگرانی ندارد.

حسینعلی محمدی شیرکلاهی ادامه داد:‌ با توجه به عبور و فعالیت گسل های خزر و زاگرس در مازندران وقوع این پس لرزه ها عادی و معمول است.

وی افزود: از اساس وقوع زلزله قابل پیش بینی نیست و سخنانی مبنی بر وقوع زلزله هفت ریشتری در سوادکوه شیطنت رسانه ای، کذب و باهدف کلاهبرداری یا سرقت با خالی شدن منازل است.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت:‌ ماموران نظارتی و امنیتی با جدیت به دنبال شناسایی و دستگیری سرمنشا این شایعات و تخریب افکار عمومی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *