استاندار گیلان خواستار همراهی مردم در کاهش ۲ درجهای دمای منازل شد
به گزارش ایرنا، هادی حق شناس شامگاه سه شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استانداری گیلان اظهار کرد: با توجه به ورود جبهه پرفشار و سرد به استان در روزهای پایانی هفته که موجب تشدید بارندگی ها و نیز بارش برف در استان می شود، احتمال افت فشار گاز و مشکل تامین برق در استان وجود دارد از اینرو از مردم انتظار است در منازل با پوشیدن لباس گرم و مناسب و کاهش درجه حرارت محیط منزل به مدیریت این شرایط کمک کنند.
وی بااشاره به افزایش حضور مسافران با توجه به تعطیلی روزهای پایانی هفته دربرخی شهرها از جمله تهران اظهار کرد: حدود ۷۰ هزار نفر از مردم استان در بنگاههای اقتصادی، شهرکهای صنعتی گیلان و شهر صنعتی رشت مشغول به کارند که ضرورت دارد برای جلوگیری از قطعی برق و گاز و به تبع آن تعطیلی این واحدها که منجر به بیکاری این افراد می شود همه همراهی کرده تا ضمن مدیریت انرژی مصرفی در بخش خانگی تولید در کشور تعطیل نشود.
وی تاکید کرد: باید در مصرف انرژی صرفه جویی کنیم در صورتی که این موضوع جدی گرفته نشود ما با بحران و مشکل جدی در بحث انرژی مواجه خواهیم شد.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به جلسه روز گذشته استانداران با رئیس جمهور گفت: برآیند این جلسه نشان می دهد هیچ راه حل کوتاه مدتی برای حل مشکل تامین انرژی کشور وجود ندارد.
وی در ادامه با توجه به پیش بینی بارش ها؛ محورهای سراوان، پونل به خلخال، اسالم به خلخال و گردنه حیران را نقاط بحرانی استان اعلام و اظهار کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، پلیس راه، راه و شهرسازی و هلال احمر و دستگاههای خدمات رسان در این محورها به صورت دائمی با تجهیزات مستقر باشند و خدمات به مردم ارائه شود.
استاندار گیلان افزود: اداره کل راه و شهرسازی نیز شماره های تماس رانندگان تجهیزات قابل استفاده پیمانکاران طرف قرارداد را در اختیار ستاد مدیریت بحران استان قرار دهد تا این امکانات در سطح شهرستانها به اشتراک گذاشته شود و حداکثر بهره وری را از امکانات موجود داشته باشیم.
وی تصریح کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مجاز است در زمان بحران ۱۵ دستگاه خودرو نیمه سنگینی که در گمرک منطقه آزاد انزلی در انتظار ترخیص است را بدون محدودیت استفاده کند. شهرداران و فرماندران نیز در زمان بارش برف در لحظات اولیه ماشین آلات سنگین را در مسیرهای پرتردد فعال کنند تا راهی مسدود نشده و معابر اصلی باز بمانند و خودروهای امدادی نیز امکان کمک رسانی مناسب را به مردم داشته باشند.
استاندار گیلان تصریح کرد: ما بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب که تاکید کردند «کار ستاد بحران در همان لحظه اول است» موظف و مکلفیم در ۱۲ ساعت اولیه وقوع بحران وارد میدان شویم تنها در این صورت مدیریت شرایط بحرانی را خواهیم داشت و برای مردم آرامش نسبی را فراهم می کنیم.
وی افزود : با اعلام هشدار سطح نارنجی و قرمز از سوی هواشناسی استان تمامی مرخصی ها لغو و خروج از استان و شهرستان برای مدیران اجرایی ممنوع خواهد بود و باید در محل خدمت حضور داشته باشند و در شهرستانها هم فرمانداران باید در صحنه فعال بوده و مدیریت لازم را اعمال کنند که این وضعیت تا پایان زمستان در استان حاکم خواهد بود.
وی از مدیران دستگاههای اجرایی خواست حتما کتاب مدیریت بحران را به دقت مطالعه کنند و در ادامه تاکید کرد: در زمان وقوع بحران اگر مدیری به دستورالعمل های ذکر شده واقف نباشد همین امر دلیلی برای عزل او خواهد بود.
استاندار گیلان در ادامه در موضوع نانوایی ها هم گفت: در شرایط برفی و هشدار نارنجی هواشناسی نانوایان می توانند به صورت شبانه روزی اقدام به پخت نان کنند هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و از تعطیلی نانوایی هم در این شرایط خودداری شود ضمن آنکه شرکت غله و خدمات بازرگانی نیز مکلف به تامین آرد مورد نیاز نانوایان خواهد بود. فروشگاههای بزرگ و سایر مراکز عرضه مایحتاج مردم نیز بهنگام بروز مشکل برای تامین ارزاق عمومی و نیازمندی های مردم باید فعال و باز باشند.
وی گفت: با اعلام تعطیلی تهران و برخی دیگر از استان ها و شهرهای آلوده در روزهای پایانی هفته، در استان گیلان با ورود خیل مسافران، انباشت زباله و ترافیک مواجه می شویم که باید برای مدیریت این شرایط آماده باشیم و مردم نهایت همراهی و همکاری را با ما داشته باشند چنانکه پیش بینی می شود مصرف گاز و برق در استان به ۲ برابر خواهد رسید.
مدیر کل هواشناسی استان گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: از روز جمعه سامانه پرفشاری به استان وارد می شود و شاهد کاهش دما در استان خواهیم بود که هوا نسبت به روز قبل ۱۰ تا ۱۵ هوا سردتر خواهد شد.
محمد دادرس گفت : در صورتی که فردا (چهارشنبه) با کاهش دما مواجه شویم اعلام هشدار نارنجی خواهیم داشت و امکان سفید پوش شدن مناطق جلگه ای و یا بارش ۵ تا ۱۰ سانتیمتری برف و ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتری باران وجود دارد.
دکتر محمد تقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه از اعلام آمادگی ۹ تیم اورژانس در صورت وقوع بحران خبر داد و گفت: برای هر شیفت کاری کشیکهای بیمارستانی تعیین شده که در محل حضور خواهند داشت، اورژانس هوایی نیز در حال آمادهباش است تا در صورت لزوم خدمات رسانی لازم را داشته باشد.
فریبرز مرادی سرپرست اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان هم اظهار کرد: ۵۴۲ راهدار، ۵۵ راهدار خانه و ۲۵۲ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین راهداری گیلان آماده ارائه خدمات در صورت بروز بحران هستند.
مسعود صادقی خمامی مدیرعامل شرکت توزیع برق گیلان نیز تصریح کرد: باتوجه به پیش بینی بارش برف ۱۶۰ تیم عملیاتی در استان در حال آماده باش هستند و در صورت لزوم تعداد آنها به ۲۰۰ تیم افزایش می یابد ضمن آنکه انبارهای پشتیبان توزیع برق استان در ۶ منطقه تجهیز شده اند.
مسعود برادران نصیری سرپرست شرکت گاز استان گیلان نیز در این جلسه ناترازی در تامین گاز مورد نیاز استان را انکار ناپذیر اعلام کرد و افزود: از مردم استان انتظار است، همکاری لازم را در زمینه صرفه جویی در مصارف خانگی داشته باشند تا سوخت مورد نیاز نیروگاهها تامین شود.
هادی سلیمی مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان هم اظهار کرد: ۵۰۰ خانه هلال استان گیلان آماده است در صورت لزوم به در راه ماندگان خدمات دهی کند و با افزایش توان افزایی نیروها به ۳۵۰ نفر آموزش های لازم ارائه شده است.
مدیر کل بحران استان گیلان نیز در این جلسه از مدیر کل بنیاد مسکن استان خواست: تمامی تجهیزات و امکانات دراختیار را در صورت لزوم و نیاز در اختیار ستاد بحران قرار دهد. کمیته امداد و بهزیستی نیز مددجویانی که در مناطق صعب العبور و دور از دسترس زندگی میکنند را شناسایی کرده تا امداد رسانی به این خانوارها با سهولت بیشتری انجامشود.
محمدعلی ویشکایی ادامه داد: اداره کل زندانهای استان نیز برای تامین مایحتاج و نیز سیستم گرمایش و برف روبی برنامه ریزی کند.