۷۴.۷ درصد از مساحت خراسان شمالی درگیر خشکسالی است

علیرضا گلرخ روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: شهرستان اسفراین بیشترین وسعت درگیری با پدیده خشکسالی را دارد به طوری که بیش از ۹۹ درصد از مساحت این شهرستان درگیر این پدیده است.

 به گفته وی؛ ۹۷.۸ درصد از مساحت شهرستان بجنورد مرکز استان نیز درگیر خشکسالی است.

رییس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای اداره کل هواشناسی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در یک ساله منتهی به پایان شهریورماه امسال ۲۳.۴ درصد از مساحت استان درگیر خشکسالی شدید است.

وی بیان کرد: بیشترین میزان خشکسالی شدید به ترتیب در شهرستان بجنورد ۴۶.۶ درصد، در مانه و سملقان ۳۹.۷ درصد و در جاجرم ۳۸.۶ درصد ثبت شد.

استان خراسان شمالی از لحاظ جغرافیایی در منطقه معتدل کوهستانی واقع است که میانگین باران سالانه آن حدود ۲۴۰ میلمتر می رسد و حدود  ۳۴۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت باغی و زراعی دارد با تولید افزون بر یک میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی است و ۸۲ هزار نفر بهره برداری بخش کشاورزی این استان محسوب می شوند.

 تغییر اقلیم و برداشت آب از سفره‌ها و آبخوان‌های زیرزمینی باعث شده است که هشت دشت از مجموع ۱۱ دشت استان در وضعیت نامناسبی از نظر ذخائر آبی قرار گیرد و به همین دلیل هرگونه توسعه بهره‌برداری و برداشت جدید در آنها به منظور تعادل بخشی به منابع آبی ممنوع شده است.

 خشکسالی خراسان شمالی نه تنها باعث ایجاد تنش آبی در حدود ۳۰۰ روستا و چند شهر ایجاد کرد که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از حجم آبدهی قنات ها را نیز کاهش داد به طوری که نیمی از مزارع کشاورزی این خطه شمال کشور را نیز خشکاند و هشت دشت از ۱۱ دشت این استان نیز در زمره دشت های بحرانی قرار گرفتند و با تداوم این روند احتمال قطعی آب نیز در کنار خاموشی برق در استان به عنوان راهکار دم دستی تکرار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *