تحقق وعده سفر استانی دولت سیزدهم؛ ساخت شهرک گلخانهای آققلا آغاز شد
نعمت الله کفشگیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: هیات دولت در سفر استانی به گلستان برای راهاندازی شهرک گلخانهای آققلا ۲۰۰ میلیارد ریال تخصیص داد که با این اعتبار، زیرساختهای موردنیاز برای واگذاری این منطقه به سرمایهگذاران و آغاز تولید محصولات کشاورزی فراهم می شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای گلخانهای گلستان ادامه داد: مطالعات اجرای این طرح به اتمام رسیده و پیگیری اخذ مجوز از دستگاههای مرتبط از جمله برق، آب و گاز ادامه دارد.
کفشگیری اظهار داشت: شهرک گلخانهای آققلا برای استقرار ۱۵ سرمایهگذار بخش خصوصی آماده می شود و اولویت با تولید سبزی و صیفی است.
وی گفت: طبق برنامهریزی، زیرساخت شهرک گلخانهای آق قلا که ظرفیت تولید سالانه سه هزار و ۵۰۰ تُن محصول سبزی و صیفی و ایجاد اشتغال پایدار برای ۱۶۸ نفر را دارد در مدت زمان یکسال تکمیل میشود و بلافاصله در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گلستان از فرمانداران شهرستانهای استان خواست برای معرفی زمین ایجاد شهرک گلخانهای عجله کنند تا اعتبارات این بخش از محل سفر رییس جمهور هر چه سریعتر جذب شود.
وی ادامه داد: در سفر رییس جمهور به گلستان برای ایجاد شهرکهای گلخانهای ، هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که می توان با این اعتبار و لحاظ نرخ تورم، زیرساختهای حدود ۱۵۰ هکتار گلخانه ایجاد کرد و در اختیار متقاضیان قرار داد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی گلستان در خصوص نحوه واگذاری زیرساخت ها به سرمایهگذاران گفت: بخش خصوصی بومی گلستان در اولویت واگذاری زمین شهرکهای کشاورزی استان قرار دارد و انعقاد قرارداد با سرمایهگذار، اجاره سه ساله ( اجرای طرح و دریافت پروانه بهرهبرداری و تولید ) است.
وی بیان کرد: گلستان به عنوان یکی از قطب های مهم تولیدات محصولات کشاورزی کشور شرایط مناسبی برای توسعه کشت گلخانهای دارد که مصوبه اخیر دولت می تواند نقش بسزایی در افزایش بهرهوری آب، تولید پایدار، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و رونق اقتصادی برای استان داشته باشد.
سرمایه گذاری برای ایجاد گلخانهای از سال ۹۶ در دستور کار جهادکشاورزی گلستان قرار گرفت و طی سالهای اخیر بیش از ۸۵ هکتار گلخانه به بهرهبرداری رسید.
تشدید خشکسالی و تنش آبی طی سالهای اخیر ضرورت سرمایه گذاری در ایجاد گلخانههای کشاورزی گلستان را دوچندان کرده تا ضمن استفاده بهینه از منابع آبی، تولید پایدار کشاورزی را تثبیت کند.
۲۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گلستان در سال زراعی گذشته چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کردند.
همچنین گلستان در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور شامل دانه های روغنی کلزا ، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.