مصرف بهینه آب در حوزه‌ کشاورزی نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی علمی است

به گزارش خبرنگار ایرنا، «ابوالقاسم سوزنچی» روز پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخش کشاورزی استان همدان در سال‌های اخیر بیش از ۹۰ درصد آب‌های سطحی و زیر زمینی را مصرف کرده است، افزود: با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی می توان بخش قابل توجهی از مصرف آب در حوزه کشاورزی را بهینه و مدیریت کرد.

وی، یکی از راه‌های صرفه‌جویی و مدیریت بهینه مصرف آب را موضوع «کشت جایگزین و اصلاح الگوی کشت» دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی راهکاری موثر برای کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصولات کشاورزی با افزایش‌ بهره‌وری است که در استان همدان نیز اصلاح الگوی کشت، اقدام موثری برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و رونق اقتصادی این بخش است.

مسوول گروه احیاگری مطالبه گران آب و خاک استان همدان با اشاره به اینکه استفاده بیش از پیش از منابع آب باعث شده که علاوه بر کاهش بارش ها، سفره های زیرزمینی و ذخایر سدها نیز با بحران مواجه شوند، اظهار داشت: در سال های گذشته، سو مدیریت در مصرف آب نیز در بحرانی شدن اوضاع نقش داشته است.

سوزنچی تصریح کرد: بی توجهی در نحوه مصرف، عدم رعایت الگوی مصرف، تداوم خشکسالی ها از عوامل موثر در بروز این معضل کم آبی است که ادامه این روند موجب بروز هشدارها در مدیریت مصرف آب در بخش های کشاورزی، صنعتی و خانگی شده است.

وی با اشاره به اینکه تامین آب شرب در اولویت است و در قانون نیز پیش بینی شده است، افزود: در ایران به ازای هر لیتر آب ۹۰۲ گرم مواد خشک تولید می شود در حالیکه در جهان تولید مواد خشک ۲ کیلو و ۲۰ گرم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *