پرداخت ۲۲ هزار میلیاردی دولت به زلزلهزدگان کرمانشاه و سیلزدگان اول سال
رییس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام کرد که تاکنون بیش از ۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت برای ساخت و بازسازی مناطق سیلزده کشور در فروردین ماه پرداخت شده است.
به گزارش ایسنا، اسماعیل نجار درباره جمعآوری کمکهای مردمی در بحرانهای مختلف گفت:ایران کشوری است که احتمال وقوع حوادث و بلایا در آن بسیار بالاست بهطوری که از حدود ۴۵ بلای طبیعی شناخته شده در جهان احتمال وقوع ۳۵ بلای طبیعی در کشورمان وجود دارد، از سوی دیگر مردم ایران نیز جزو مردمان نوعدوستی هستند که همواره در بحرانها و حوادث مختلف در کنار هموطنان خود بودهاند.
وی با بیان اینکه دولت و ملت در کنار یکدیگر اقدام به کمک به آسیبدیدگان در حوادث مختلف میکنند، گفت: برای جمع آوری کمکهای مردمی لازم است یکسری مراحل طی شود، ما باید در مرحله اول ارزیابی کنیم که آسیبدیدگان به چه وسایلی احتیاج دارند و به همین دلیل درخواست ما عمدتا این است که مردم کمک مالی کنند، چرا که وسایل مختلف در کشور وجود دارد و به راحتی میتوان آنها را خریداری کرد.
وی با بیان اینکه وظیفه هریک از دستگاهها در مدیریت بحران مشخص است، گفت: باید هرکدام از دستگاهها وظایف خود را به درستی انجام دهند، در مورد کمکهای مردمی نیز لازم است یک ساماندهی وجود داشته باشد و اینطور نباشد که هر فردی یک شماره حساب اعلام کند و برای سیلزدگان و زلزلهزدگان و … کمک نقدی جمع کند. اگر اینطور شود معلوم نیست که این پولها چطور هزینه میشود و آیا نظارتی بر آن وجود دارد؟ شاید تمام افرادی که پول جمع کردند آن را در یک نقطه خرج کنند و در نقطهای دیگر هزینهای نشود. به همین دلیل است که میگوییم باید کمکها شفاف باشد و قانونمند انجام شود.
وی با اشاره به اعتبارات دولتی در زلزله کرمانشاه و سیل فروردین ماه گفت:در کرمانشاه ۱۲هزار میلیارد تومان کمک بلاعوض و تسهیلات در اختیار مردم قرار گرفت. در سیل فروردین ماه که ۲۵ استان درگیر شدند، برآورد ما ۳۵ هزار میلیارد خسارت با احتساب زیرساختها بود که تا الان قریب به ۲۰ هزار میلیارد تومان آن از سوی دولت پرداخت شده است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه ما دست سلبریتیها و تمام کسانی را که برای خدمت به مردم تلاش میکنند، میبوسیم، گفت: اما همانطور که گفتم کار باید نظام مند و با هماهنگی انجام شود. نمیشود که یک نفر بیاید و بگوید من خودم میروم هرجا که دلم خواست برای یک زلزلهزده یک خانه میسازم. دولت هزاران خانه در سرپل ذهاب ساخته است.
نجار ادامه داد:در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ سمن با ما همکاری دارد. همه کسانی که میخواهند کمک کنند کسی مانع کمک کردنشان نخواهد شد. اما کسی که حساب باز میکند و میگوید بریزید به این حساب، دستگاههای نظارتی باید بدانند چه خبر شده است؟کجا خرج شده است؟ اگر هرکسی بیاید و بگوید پول بریزید، از کجا میشود فهمید که چه شد ؟
رییس سازمان مدیریت بحران کشور که در یک برنامه رادیویی صحبت میکرد، درباره انتقادات از مدیریت بحران در سیل اخیر سیستان و بلوچستان گفت: سیل در سیستان وبلوچستان بسیار گسترده بود اما به منازل مسکونی آسیب زیادی وارد نشد، با این وجود دولت تصمیم به ساخت خانههای جدید گرفت. قبل از سیلاب پیشبینی ۱۲۰ میلیمتر بارندگی شده بود اما در بعضی نقاط ۲۲۶ میلیمتر بارندگی داشتیم. برخی از راهها در این استان بهگونهایست که هنگام سیلاب مسیر زیادی به زیر آب میرود، نمیشود وقتی پیشبینی میکنیم بلافاصله بیاییم و پل بسازیم. اما در مجموع آمادگی خوبی داشتیم، در آنجا حدود ۱۲ بالگرد مستقر بود و با تمام این اقدامات است که در سیلی با آن وسعت ما حتی یک جانباخته هم نداریم و این نشان دهنده تلاش و درایت همه دستگاهها است.
نجار بر ضرورت ساماندهی حریم رودخانهها به ویژه در مراکز جمعیتی تاکید کرد و گفت: ۱۴۶هزار رودخانه داریم که ۷۰هزار کیلومتر آن در مراکز جمعیتی است، اما از این تعداد ۷۰۰۰ کیلومتر آن ساماندهی شده است، ما با انباشت مشکلات از سالهای دور مواجهیم و طبیعی است که نمیتوان همه آنها را یک شبه و در یک دوره حل و فصل کرد.