ذخیره سدهای استان اصفهان ۱۳ درصد کمتر از پارسال است
سید مجتبی موسوی نایینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سال قبل در چنین روزهایی در مجموع افزون بر ۵۱۳ میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان شامل زاینده رود، گلپایگان، قره آچاق، حنا،خمیران، باغکل، کمانه و آغچه استان ذخیره شده بود.
وی ادامه داد: مقایسه ذخیره فعلی این سدها به نسبت دراز مدت(دوره ۵۲ ساله) نیز ۵۷ درصد افت نشان می دهد.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سدزاینده رود و کوهرنگ تصریح کرد: حجم کلی سدهای استان یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب است و تنها ۳۳ درصد آنها آب دارد.
وی اظهارداشت: مجموع ذخیره سدهای استان اصفهان در میانگین بلند مدت یک میلیارد و ۴۷ میلیون متر مکعب بوده است.
موسوی خاطرنشان کرد: ذخیره سد زاینده رود به عنوان اصلی ترین منبع آبی در استان اکنون ۳۶۶.۵ میلیون متر مکعب است و نسبت به سال قبل ۱۸ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۶۲ درصد کاهش داشته است.
مدیر بهرهبرداری و نگهداری از سدهای شرکت آب منطقه ای اصفهان با تاکید بر مصرف بهینه آب افزود: استفادهکنندگان تمام بخش های صنعت، کشاورزی و خانگی باید قدر این مایه حیات را بیش از گذشته بدانند زیرا منابع آبی استان به شدت کمتر شده است.
سد زایندهرود بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمینکننده آب شرب، محیطزیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.