ضرورت افزایش اقدامات حوزه ایمنی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل مترو

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری در دیدار با مدیرعامل مترو با یادآوری اینکه مدیریت مترو تهران با زیر ساخت های موجود و این حجم کار عملیاتی ماموریت مهم و خطیری است، تصریح کرد: با توجه به پیچیدگی تاسیساتی و عنصر تجمع انسانی و احتمال بروز حوادث باید موارد ایمنی در مترو با جدیت پیگیری شود.   

وی با یادآوری مسوولیت سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص مدیریت بحران شهر تهران، پدافند غیر عامل، ایمنی، سلامت و محیط زیست (اچ اس ای) در شهرداری تهران افزود: دستور العمل افزایش ضریب ایمنی مترو نیز تهیه شده و در مرحله نهایی قرار گرفته است و این دستورالعمل بیش از صد ماده دارد و بزودی توسط شهردار تهران ابلاغ می شود.  

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران افزود: با ابلاغ نهایی این دستور العمل مساله ایمنی ایستگاه های مترو سنجیده می شود و برای ایستگاه های جدید نیز تا این استانداردها را نداشته باشند اجازه بهره برداری نخواهیم داد.

نصیری خاطرنشان کرد: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برای تسهیل گری، مقابله با حوادث و یا در زمان وقوع حادثه آماده هر گونه همکاری با مترو است و می خواهیم یک دبیرخانه ای همانند ستاد ملی کرونا که تجربه خوب همکاری در کنار مترو را داشتیم تشکیل شود تا با اطلاع از اقدامات هر دو مجموعه تعامل و هم افزایی خوبی در حوزه ایمنی نیز شکل گیرد.

وی افزود: تخصیص یک ردیف اعتباری اختصاصی ایمنی برای خطوط موجود، موضوع مهم دیگری است که قرار است در غالب قرارگاه ایمنی کالبدی شهر تهران و ذیل کمیته حمل و نقل و ایمنی پیگیری شود و امیدواریم با این مصوبات به سمتی برویم که خطوط ایمن تری داشته باشیم.

مهدی شایسته مدیر عامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه نیز در این نشست با  اعلام آمادگی  شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه برای افزایش همکاری های مشترک با سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: امیدواریم حادثه ای پیش نیاید اما این دلیل نمی شود که آمادگی نداشته باشیم و به دنبال این هستیم تا با افزایش همکاری های مشترک هرچه زودتر نواقص را برطرف کنیم.

وی تصریح کرد: در بحث ایمنی ایستگاه ها هیچ تعللی جایز نیست و باید الزامات بازدیدهای میدانی  بخصوص در ایستگاه های  تقاطعی و پر تردد انجام شده و الزامات اجرایی نوشته و اجرایی شود.

در این جلسه موضوعاتی همچون بهره گیری از ظرفیت های مشترک در خصوص پیشگیری، آمادگی و پاسخ از جمله  ابلاغ دستورالعمل ضریب ایمنی مترو، برگزاری مانورهای آمادگی مشترک، استفاده از ظرفیت های آموزش های تخصصی، استقرار سامانه هشدار سریع زلزله در مترو، استفاده از ظرفیت های تبلیغاتی مترو برای فرهنگ سازی عمومی و همگانی و همچنین برگزاری دوره آموزش خبرنگار بحران، موضوع مدیریت رسانه و کنترل شایعات حوادث مترو و تهیه دستور العمل مشترک مصوب ستاد مدیریت کلانشهر تهران برای پیش بینی سخنگویی واحد حادثه مطرح شد.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *