کاهش خسارات ناشی از سیل با اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: فعالیتهای آبخیزداری و آبخوانداری راهکاری مناسب برای تبدیل تهدید سیل به فرصت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز زنجان؛ خلیل آقاجانلو مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به این که اجرا و توسعه طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در همه نقاط فعال است، اظهارکرد: در مناطقی که پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری اجرا شده بود خسارات ناشی از سیل به حداقل رسید.
آقاجانلو با بیان اینکه آنچه در سیاستهای محوری دنبال میشود اصل رضایتمندی مردم و جوامع محلی است، تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد موضوع مدیریت سیلاب باید موضوع اقدامات پیشگیرانه باشد و فعالیتهای حفظ منابع طبیعی و همچنین اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در کاهش خسارات سیل و پیشگیری از سیلاب گامی موثر و مهم به شمار میرود.
وی به موقعیت جغرافیایی کشور و قرارگیری ایران در پهنه خشک اشاره کرد و گفت: با توجه به مشکلات کم آبی و خشکسالی در ایران موضوع سیلاب یک فرصت است و اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور مطلوب است و با اجرا و توسعه پروژههای آبخیز میتوان خطرات سیل را به فرصت تبدیل کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان حفظ خاک، احیاء پوشش گیاهی، تغذیه آبخوان ها، پر آبی چاهها و قناتهای خشک، کاهش پدیده گرد و غبار، پایداری فعالیتها و استمرار رونق تولید از اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در کشور است و بدون مدیریت جامع نمیتوان به رفع مشکل کمبود آب امیدوار بود.
وی ادامه داد: با مدیریت جامع حوزه آبخیز و کمترین هزینه، میتوان وضعیت را کنترل کرد. بدون مدیریت جامع نمیتوان به رفع مشکل کمبود آب امیدوار بود و بروز سیلابهای متعدد در چنین شرایطی نیز دور از تصور نیست.
آقاجانلو خشکسالی را پدیدهای مهم تلقی و یادآوری کرد: نمیتوان با اجرای طرحهای مقطعی با خشکسالی مقابله کرد؛ در حالی که هم اکنون فقط در حوزههای کوچک، مدیریت جامع آب به اجرا درآمده و عمده فعالیتها در بخش سدسازی معطوف شده است.
وی با اشاره به اینکه اثرات اقدامات مدیریتی در کوتاه مدت مشخص نمیشود، تصریح کرد: اگر برای مقابله با پدیده خشکسالی به دنبال اثرگذاری طرحها هستیم، باید اجرای طرحهای آبخیزداری در اولویت قرار گیرد. با کمترین هزینه و کنترل و پخش سیلاب، میتوان با خشکسالی مقابله کرد.