برنامه و بودجه | دولت برای جبران خسارت های ناشی از حوادث طبیعی به مردم کوتاهی نمیکند
دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: دولت برای جبران خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی به مردم کوتاهی نمیکند و نهایت صرفه جوییها در جاهای دیگر هم انجام میشود تا بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
به گزارش شفقنا اقتصادی به نقل از مرکز اطلاعرسانی، روابطعمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه کشور، دکتر محمدباقر نوبخت جمعه شب در برنامه تلویزیونی زنده گفت و گوی ویژه خبری شبکه باران گیلان افزود: در همین راستا ، در ۱۱ماه از زمان آغاز سیلاب های ابتدای امسال، با وجود تمام مشکلات درآمد نفتی و محدودیتهای مالی، ۱۸ هزار میلیارد تومان فقط طی ۱۱ ماه برای خسارت ناشی از وقوع این سیلابهاهزینه شده است.
وی اظهار کرد: مردم گیلان برای جبران خسارت نگران نباشند، چرا که دولت هیچ مضایقهای نمیکند و تلاش میکند تا مشکلات ناشی از این خسارت ها جبران شود.
وی تصریح کرد که در همین راستا، بنیاد مسکن مأموریت یافته تا خسارتهای وارد شده را ارزیابی و اعلام کند تا بتوانیم براساس استانداردها، برای جبران خسارت به مردم اعتبارات لازم را اختصاص دهیم.
وی اضافه کرد: برای جبران خسارتهای ناشی از برف اخیر در گیلان ، ۲۰ میلیارد تومان قبل از حضورم در گیلان به شرکت توانیر تخصیص دادم و ۳۰ میلیارد تومان نیز به عنوان تنخواه برای هزینههایی که برای رفع مشکلات مردم می شود، اختصاص یافت.
دکتر نوبخت با اشاره به فرسودگی بخشی از شبکه برق گیلان اظهار کرد: این شبکه نیاز به نوسازی تجهیزات برق داد که در آینده اعتباری را برای آن اختصاص خواهیم داد.
دکتر نوبخت به تصمیمات گرفته شده در ستاد بحران استان اشاره و بیان کرد: در ستاد مدیریتی که با حضور وزیر نیرو تشکیل دادیم، به شرکتهای برق منطقهای گیلان و توزیع برق مأموریت دادم تا نیازهای خود را بررسی و اعلام کنند و براساس اولویتبندی در مراحل مختلف طی بازه زمانی چندین ساله نوسازی شبکه برق استان را انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حضورخود در گیلان از صبح چهارشنبه تاکنون گفت: تمام تلاش ما این بوده که طی این مدت از نیروهای متخصص انسانی و ظرفیت وزارت نیرو و راه استانهای همجوار استفاده کنیم تا هرچه سریعتر راهها برقرار و آب و برق مردم استان وصل شود.
وی خاطرنشان کرد: مردم نگران نباشند، اگر خسارتی به مردم وارد شد، دولت تمهیداتی برای جبران این خسارتها انجام میدهد.
دکتر نوبخت با اشاره به بارشهای برف در گیلان طی سالیان مختلف گفت: برف شدیدی نیز در سال ۹۲ در گیلان بارید، اما این بارشهای شدید فقط در مناطقی اتفاق افتاده بود، اما این برف وسعت ۱۴ هزار کیلومتر مربع در استان را در برگرفت و تنها منطقه کوچکی در انزلی بارش برف یا نداشتیم یا کم بود.
وی یادآور شد: براساس گفته وزیر نیرو ، بارشها در گیلان طی چهار روز ۲۷ برابر میانگین کشوری بود.
وی خاطرنشان کرد: با بارش این برف مشخص شد که تجهیزات راهداری برای شرایط عادی مناسب است، اما برای برفهای شدید و گسترده ماشین آلات راهداری نیاز به تجهیز و تقویت دارد.
دکتر نوبخت با بیان این که سازمان برنامه و بودجه کشور تنها دستگاهی است که می تواند عملکرد مدیریت دستگاههای کشور را ارزیابی کند، اظهار کرد: در حال حاضر و در این سفر اولویت ما رفع هر چه سریعتر مشکلات مردم است و هنوز به این موضوع ورود نکردهایم، اما در آینده ارزیابی مدیران، قبل از بحران نیز انجام میشود.
وی با قدردانی از نماینده عالی دولت و معاون عمرانی استاندار که از اولین لحظات در صحنه حضور داشتند، بیان کرد : طی ۴۸ ساعت گذشته، برای تسریع در کارها اکیپهایی از استانهای دیگر وارد گیلان شدند و تمام دستگاههای مربوط طی این مدت تلاش بی وقفه و شبانهروزی داشتند تا اینهمه مشکلات ایجاد شده را برطرف کنند که جای قدردانی دارد.
وی همچنین به اختصاص اعتبار ۳۵۰ میلیارد تومانی به هلال احمر کشور نیز اشاره و بیان کرد: همچنین ۵۰ میلیارد تومان فقط برای قطعات و تجهیزات پروازیشان اختصاص یافته است و اگر برای بخش پروازی گیلان نیاز باشد نیز کمک مجددی را خواهیم کرد.
دکتر نوبخت در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت کنونی آب و برق و راههای گیلان گفت: در حال حاضر تمامی راههای اصلی و شریانی و عمده راههای فرعی استان باز است،ضمن آنکه راههای روستایی استان نیز تا فردا بازگشایی می شود.
وی گفت: همچنین از ۲۵۰ هزار مشترکی که برق آنها در گیلان قطع شده بود، اکنون این میزان قطعی به حدود سه هزار مشترک رسیده و تا فردا برق این مشترکان نیز وصل می شود.
وی علت قطعی آب مشترکان گیلانی را بهدلیل قطع برق عنوان و تصریح کرد: بهدلیل قطع برق ، پمپاژ آب به مخازن میسر نمی شد و آب مشترکان دچار افت یا قطع شده بود که هم اکنون ۹۸ درصد آب شرب روستاها وصل شده است.
گفتنی است که اولین برف سال ۹۸ در گیلان که از شامگاه یکشنبه تا ظهر سه شنبه به مدت بیش از ۴۰ ساعت مناطق مختلف استان را در برگرفت، موجب بروز مشکلاتی برای مردم از جمله بسته شدن راهها و اختلال در سیستمهای ارتباطی تلفن همراه و ثابت و نیز قطعی برق و آب شد.