صرفهجویی و مدیریت مصرف آب تنها راه عبور همدان از بحران خشکسالی است
این روزها همدان حال و روز خوشی در حوزه آب ندارد، بحران خشکسالی و کمبود آب شرب گریبان مردم را گرفته و اگر چه مسئولان تلاش کردند با اجرای طرح آبرسانی اضطراری این مشکل را بر طرف کنند اما اگر باران نبارد روزهای سختی در انتظار مردم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، این روزها همدان حال و روز خوشی در حوزه آب ندارد و بحران خشکسالی و کمبود آب شرب گریبان مردم را گرفته و اگر چه مسئولان تلاش کردهاند با اجرای طرح آبرسانی اضطراری این مشکل را بر طرف کنند اما اگر باران نبارد روزهای سختی همراه با جیره بندی در انتظار مردم همدان است.
معاون استاندار امروز با اعلام هشدار درباره وضعیت منابع آبی همدان، در شورای آب استان، خشکسالی در همدان را جدی دانست و اظهار داشت: میزان بارندگی بسیار کم بوده و با چالش بسیار جدی کمبود آب رو به رو هستیم.
وی با بیان اینکه مردم عزیز باید رعایت کنند و کمک کنند تا از این مشکل عبور کنیم افزود: امسال هیچ تنشی در مورد آبیاری باغات همدان با توجه به شرایط سختی که بود نداشتیم.
فرهاد فرزانه با این توضیح که تمرکز بر برداشت از چاههای استیجاری برای تامین کمبود آب پیش بینی و برنامه ریزی شده است مطرح کرد: صرفه جویی و مدیریت مصرف آب تنها راه عبور از بحران خشکسالی فعلی است.
وی با تشریح وضعیت کنونی همدان در عرصه آب و شرایط سدهای استان بیان کرد: برداشت از سد اکباتان باید مدیریت شود تا در روزهای آینده با مشکل جدی آب رو به رو نشویم.
چندی پیش نیز منصور ستوده با تشریح وضعیت آبی استان اظهار داشت: میزان بارشهای سال گذشته نسبت به سال ۹۸ کاهش 42 درصدی داشته است.
وی با بیان اینکه میزان بارش های سال ۱۴۰۰-۱۳۹۹ برابر ۲۸۱ میلی متر و در بلند مدت برابر ۳۶۰ میلی متر گزارش شده است گفت:
میزان بارش های سال گذشته نسبت به سال ۹۸ کاهش ۴۲ درصدی و نسبت به بلند مدت کاهش ۲۲ درصدی داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان نیز چندی پیش با اعلام اینکه هم اکنون حجم فعلی سد اکباتان برابر ۶ میلیون و 350 هزار متر مکعب است افزود: ۱۹ درصد از ظرفیت این سد پر بوده و میزان آب شرب آن برابر ۹۲۰ لیتر در ثانیه است.
وی با این توضیح که حجم سد آبشینه نیز یک میلیون ۳۸۰ هزار متر مکعب و درصد پر بودن آن در حال حاضر برابر ۲۸ درصد است ادامه داد: حجم سد شیرین سو نیز ۱ میلیون ۴۸۰ هزار متر مکعب بوده و درصد پر بودن آن برابر ۳۲ درصد است.
ستوده با اشاره به اینکه سد سرابی تویسرکان نیز دارای حجم 3 میلیون ۱۷۰ هزار متر مکعب است که هم اکنون ۳۵ درصد آن پر است مطرح کرد: سد کلان ملایر نیز وضعیت متفاوتی دارد به گونهای که حجم این سد برابر ۳۹ میلیون ۴۴۰ هزار متر مکعب بوده 88 درصد آن پر است.
به گزارش تسنیم در حال حاضر استان همدان به دلیل کبود بارش با وضعیت بحرانی و اضطراری در بخش آب رو به رو است به گونهای مسئولان استان مجبور شده اند برای تامین آب مورد نیاز همدان طرح اضطراری آبرسانی را اجرا کنند.
متاسفانه طرحهای تامین آب پایدار برای همدان در سالهای گذشته با موفقیت همراه نبوده است. موضوعی که مورد انتقاد شدید نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی نیز قرار گرفته است.
حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در مورد حل مسئله تأمین آب پایدار برای همدان نیز با بیان اینکه در سالهای گذشته باید مسئولان استان مصوبه رهبر معظم انقلاب را اجرایی میکردند که متأسفانه این کار رخ نداده و دیگر طرحها نیز به نتیجه نرسیده است گفت: امروز طرح اضطراری آبرسانی به همدان از طریق چاههای موجود در منطقه خالق وردی تأمین میشود که البته این منطقه یعنی منطقه کبودراهنگ و انتهای بهار نیز با کمبود آب روبرو هستند و نمیتوان این را تأمین آب پایدار دانست.
وی با این توضیح که در بخش کشاورزی و تأمین آب نگاه ما باید به ظرفیت درونی استان باشد مطرح کرد: یکی از مشکلات ما عدم وجود برج خنککننده در نیروگاه همدان است در حالی که که برخی نیروگاهها دو برج خنککننده دارند نیروگاه شهید مفتح تنها یک برج خنککننده آن فعال شده که پیگیریم برج دوم آن نیز راهاندازی شود.
نماینده مردم همدان همچنین از احتمال تفکیک جهاد کشاورزی به دو وزارتخانه جهاد و کشاورزی خبر داد و گفت: متأسفانه با ادغام جهاد سازندگی با کشاورزی مسئله ترویج به ویژه در بخش آب مغفول واقع شد بنابراین مجلس در نظر دارد در صورت امکان این دو مجموعه را بار دیگر از هم جدا کند تا برخی مشکلات برطرف شود.
فلاحی عدم توجه به استفاده از ظرفیت قناتهای همدان را از دیگر مواردی دانست که سبب بروز بحران آب در همدان شده است و ادامه داد: متأسفانه بسیاری از این قناتها بسته و خشکشدهاند و اگر امروز در این باره از شهرداری بپرسیم، آمار درستی از قناتهای همدان ندارد.