زراعت در اردبیل بیشترین خسارت را از خشکسالی دیده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بخش زراعت بیشترین خسارت را از خشکسالی اخیر دیده به طوری که سایر بخشها نیز کم و بیش دچار خسارت شدند.
خلیل نیکشاد پنجم مرداد در جریان بازدید از روند برداشت محصول گندم در دشت اردبیل اظهار کرد: کاهش تولید گندم در دشت اردبیل به تناسب منطقه مغان ناشی از خشکسالی و کم آبی است که با وجود عرضه ارقام پیشگام در دشت اردبیل کاهش تولید تا ۴۰ درصد برآورد میشود.
وی تصریح کرد: خسارت ناشی از خشکسالی در حال برآورد نهایی است اما تاکنون بیش از سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی در سطح استان وارد شده و تعدیل تولید را تا ۴۵۰ هزار تن شاهد هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بعد از زراعت بیشترین خسارت خشکسالی متوجه زیر بخشهای دام و طیور، زنبورداری و باغداری بوده که از طریق صندوق کشاورزی سعی بر جبران خسارت وارده به زارعین داریم.
نیکشاد اقدامات پیشگیرانه را در مقابله با خشکسالی و بارشهای اندک یادآور شد و افزود: در چند سال اخیر توسعه آبیاری مدرن در دستور کار بوده به گونهای که در دشت اردبیل سالانه سه هزار هکتار اراضی به تجهیزات آبیاری مدرن آراسته شدند.
وی افزایش راندمان تولید را با اجرایی شدن این طرح یادآور شد و خاطرنشان کرد: احداث و توسعه گلخانهها از دیگر رویکردهای جدی بوده به طوری که در دو سال اخیر رشد یکهزار و ۲۰۰ درصدی در این بخش اتفاق افتاده است.
نیکشاد در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در حال حاضر محصولات آببر نظیر صیفی و سبزی در فضای بسته و گلخانهای تولید میشود که میزان آببری آن ۱۰ برابر نسبت به فضای آزاد کمتر است.
وی از توسعه کشت حفاظتی با گاو آهنهای مرکب و همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی خبر داد و بیان کرد: در یک سال گذشته بیش از ۲۵۰ هکتار کشت انواع گیاهان دارویی در استان اردبیل به انجام رسیده است.
نیکشاد ادامه داد: در کنار کشت حبوبات، رقم پیشگام در دشت اردبیل به مساحت شش هزار هکتار کشت شده که تولید این گونه گندم به صرفهجویی ۶ میلیون متر مکعب آب کمک کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: تمام تلاشمان بر این است تا روند خسارت وارد شده به بخش کشاورزی را تعدیل کنیم تا با حمایتهای همهجانبه این بخش بیش از گذشته تقویت شود.