تأثیر خشکسالی بر حیات وحش استان سمنان چیست؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان تأثیر خشکسالی بر حیات وحش این استان را تشریح کرد و گفت: خشکسالی حیات وحش دشتی استان سمنان را در معرض آسیب قرار داده و حیات وحش دشتی در معرض آسیب ناشی از کم آبی است.
امیر عبدوس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان ، اظهار داشت: بر اساس اعلام مسئولان ذیربط، استان سمنان امسال کاهش بارندگی ۴۰ درصدی را نسبت به میانگین بلند مدت تجربه کرده است.
وی با بیان اینکه در مجموع، دهه بسیار دشواری از نظر خشکسالی را پشت سر گذاشتهایم تصریح کرد: به منظور کاهش آسیبهای ناشی از خشکسالی بر حیات وحش دشتی استان سمنان، پروژههای متعددی در راستای آبرسانی به حیات وحش در این مناطق انجام شده است.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، انتقال آب از چشمهها به دشت، حفر چاه، نصب مخازن و تانکرهای آب و احداث آبشخور از جمله این اقدامات در راستای مقابله با خشکسالی برای حفاظت از حیات وحش استان سمنان بوده است.
عبدوس با اشاره به اینکه انتقال آب به وسیله تانکر از گذشته در طول ۱۰ سال اخیر انجام میشد اضافه کرد: پروژههای انتقال آب توسط تانکرهای آبرسانی، قبل از این صورت می گرفت و اکنون نیز در حال توسعه است.
وی با اشاره به مشکلات ناشی از کمآبی برای حیات وحش پارک ملی کویر تصریح کرد: در پارک ملی کویر ۹۰ دهانه آبشخور احداث شده و همه این آبشخورها به صورت لوله کشی آب را برای حیات وحش تأمین می کنند و برای این مهم ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال آب به صورت لوله کشی انجام شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه درکار تأمین آب حیات وحش در دشتها، موضوع تأمین علوفه برای علفخواران و حفظ چرخه غذایی حیات وحش از جمله اقدامات در راستای حفظ گونههای متنوع حیات وحش در استان سمنان بوده است گفت: امسال۲۰۰ تن علوفه و برای تأمین غذای علف خواران در مناطقی که رویش کافی نداشتند؛ خریداری و تأمین شده است.