۵۹ درصد مخازن سدهای خوزستان خالی است
مدیر برنامهریزی منابع آب مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب برق خوزستان با تاکید بر هشدار وضعیت وخیم خشکسالی، گفت: ۵۹ درصد مخازن سدهای استان خالی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، علی شریفی، در نشست هماندیشی طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب که با حضور فرماندار اهواز، مسئولان سازمان آب و برق خوزستان، بخشداران و دهیاران استان در محل همایشهای گیت بوستان برگزار شد، با ابراز نگرانی از وضعیت خشکسالی سال جاری، اظهار کرد: کاهش ۳۴ درصدی بارشها نسبت به سال گذشته موجب شده ۵۹ درصد از حجم ذخایر سدها خالی بماند.
وی با بیان اینکه در کل حوضههای آبی استان با ۴۲ درصد کاهش آورد آب مواجه هستیم، افزود: حوضه کرخه ۳۵ درصد، کارون بزرگ ۳۰ درصد، مارون ۷ درصد تا پایان اردیبهشت امسال کاهش آورد داشتهاند.
شریفی با اشاره به وضعیت بارشها در استانهای شمالی خوزستان ادامه داد: بررسی بارشها در استان و حوضههای بالادستی ما مانند استان لرستان با بیش از ۵۰ درصد کاهش بارندگی، نشان میدهد که خشکترین سال در ۵۸ سال اخیر را در پیش رو داریم.
مدیر برنامهریزی منابع آب مخازن سدها و رودخانهها خاطرنشان کرد: در حوضه کارون ۳۰، حوضه دز ۵۰، کرخه ۵۶، مارون ۱۳ و جره ۲۸ درصد کاهش آورد آب ورودی به مخازن داشتهایم که بر اساس روال ارزیابی سالیانه، پایان اردیبهشتماه انتهای پیشبینی تأمین ذخایر آبی ما است که برآوردهای این ماه اخیر بسیار نگرانکننده هستند.
شریفی تصریح کرد: ماه فروردین در کل سال همواره ماه پرآبی است و ذوب برف و بارشهای بهاری را به همراه دارد. متأسفانه اکنون در حوضه آبی کارون در طول آمار حدود ۶۰ ساله، در رتبه ۸ خشکسالی قرار داریم و در حوضه دز نیز در رتبه ۲ خشکسالی قرار گرفتهایم که نشان میدهد شدیدترین خشکسالی را تجربه میکنیم.
مدیر برنامهریزی منابع آب مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان یادآور شد: بر اساس ارزیابی ۵۸ سال اخیر، در حوضه کرخه در رتبه ششم جدول خشکسالی قرار گرفتهایم.
وی با هشدار نسبت به وضعیت وخیم خشکسالی امسال و با اشاره به اینکه در مجموع ۵۹ درصد مخازن سدهای استان خالی است، اظهار کرد: درحالیکه در این فصل سال میبایست ۸۵ درصد از حجم ظرفیت سدها تکمیل میشد، اما به دلیل آورد کم تنها توانستیم ۴۱ درصد از مخازن را آبگیری کنیم.
شریفی تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، سهم کشتهای مختلف کممصرف مشخص شده و امیدوارم با همکاری کشاورزان از شرایط خشکسالی گذر کنیم.
مدیر برنامهریزی منابع آب مخازن سدها و رودخانههای سازمان آب و برق خوزستان هشدار داد: تمامی سدهای استان خوزستان علاوه بر مصارف کشاورزی، برای تأمین آب شرب نیز برنامهریزی شدهاند که بر این اساس میبایست دقت زیادی در مصارف کشاورزی به خرج داد تا برای تأمین آب شرب با مشکل مواجه نشویم.
در این همایش فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی اهواز از کشاورزان خواستند با رعایت الگوی کشت جدید و در نظر گرفتن شرایط بحرانی کمبود آب و خشکسالی با دستگاههای متولی همکاری کنند؛ چراکه اگر درست برنامهریزی نشود در تأمین آب شرب نیز دچار مشکل خواهیم شد.