“خشکسالی” جنگل‌های زاگرس را تهدید می‌کند

رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: خشکسالی امسال، جنگل‌های زاگرس را دوباره در معرض خشکیدگی قرار می‌دهد.

عبدالعلی جلیلیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه خشکسالی در حوزه های مختلف روی جنگل های زاگرس تاثیر سوء گذاشته، گفت: خشکسالی باعث ضعف فیزیولوژیکی درختان جنگلی شده و زمینه طغیان آفت سوسک چوبخوار را در جنگل ها بوجود آورده که در چنین شرایطی جنگل ها وارد فاز خسارت زایی خواهند شد.

وی با بیان اینکه وقتی آفت سوسک چوبخوار در جنگل های زاگرس حالت طغیانی به خود بگیرد کم کم درختان بلوط علائم خشکیدگی بلوط را از خود نشان خواهند داد، تاکید کرد: در صورت تداوم خشکسالی‌ در سال آینده قطعا جنگل‌های بلوط گرفتار خشکیدگی خواهند شد.

رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اضافه کرد: هم اکنون جنگل های زاگرس در حال استفاده از اندوخته های سالهای قبل بوده و تحت تاثیر خشکسالی و کمبود بارش‌ها وارد فاز خسارت زایی نشده اند، اما اگر در پاییز و زمستان و بهار آینده  بازهم خشکسالی را داشته باشیم، قطعا درختان بلوط وارد فاز خسارت زایی ناشی از خشکیدگی خواهند شد.

جلیلیان  با بیان اینکه پیش از این در سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ جنگل های بلوط زاگرس در اثر تغییرات اقلیمی و خشکسالی  در معرض خشکیدگی قرار گرفته بودند، گفت: گرچه پدیده خشکیدگی جنگل های زاگرس از سال ۱۳۹۰ به صورت جدی بروز کرد و تا سال ۱۳۹۳ هم ادامه داشت، اما در نهایت در سال ۱۳۹۴ متوقف شد، با این حال اگر خشکسالی ها تداوم پیدا کند جنگل های زاگرس دوباره گرفتار خشکیدگی بلوط خواهند شد.

جلیلیان اضافه کرد: در دوره گذشته ۱۷۰ هزار هکتار از جنگل های زاگرس در استان کرمانشاه با درجات مختلف گرفتار خشکیدگی بلوط شده بودند که همه این سطوح دوباره در معرض خشکیدگی هستند.

 وی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح های احیاء، توسعه و غنی سازی جنگل‌های زاگرس داشت و  گفت: سالانه ۶۰۰ هکتار طرح توسعه جنگل های زاگرس با بذور را داریم که پس از کاشت این بذور جنگلی، در اثر بارندگی ها سیستم ریشه ای آنها تکامل می یابد، لذا در صورت عدم وجود بارش ها این بذور از بین خواهند رفت و طرح های توسعه ای جنگلی با افت سطح سبز مواجه خواهند شد.

 وی ادامه داد: علاوه بر این سالانه طرح های دیگری مثل توسعه جنگل با نهال را در سطح منابع طبیعی استان داریم که در نبود بارندگی ها این طرح‌ها هم با مشکل مواجه خواهند شد و بخش هایی زیادی از نهال ها از بین خواهند رفت.

جلیلیان با اشاره به در دست اجرا بودن طرح زراعت چوب در استان، گفت: این نوع طرح ها معمولا در کنار رودخانه های دائمی و فصلی اجرا می شوند که با توجه به کم آب بودن این منابع و نیاز بالای آبی این گونه‌ها در فرآیند چوب‌دهی، این طرح ها نیز در اثر خشکسالی با مشکل مواجه خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *