خسارت خشکسالی‌ سیستان و بلوچستان بیشتر از سیل است

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خشکسالی مرگ خاموش تلقی می‌شود چرا که خسارات جبران‌ناپذیری به اقتصاد، منابع طبیعی، کشاورزی و منابع آب آینده وارد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، احمدعلی موهبتی در نشست پیشگیری، فرماندهی، هماهنگی و پاسخ بحران استان سیستان و بلوچستان به تأثیر فرهنگ‌سازی در اپیدمی بیماری کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: بخشی از نگرانی‌های همه اعضای جلسه اپیدمی گسترده ویروس کرونا در دنیا و کشور است که اگر اقدامات لازم به طور مستمر انجام نگیرد روزهای خوبی در حوزه کرونا پیش‌بینی نمی‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: در ۱۶ ماه گذشته یک هزار و ۳۰۰ نفر بر اثر ابتلاء به ویروس کرونا در استان فوتی داشته‌ایم و در همین مدت بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده‌اند که با در نظر گرفتن خسارت‌های مالی و معلولیت‌های ناشی از آن خسارات ناشی از حوادث رانندگی به مراتب بیشتر از بیماری کرونا بوده، بنابراین فرهنگ‌سازی مناسب و استفاده از ظرفیت روابط عمومی در این زمینه در راستای کاهش تلفات حائز اهمیت است.

وی گفت: تشکیل ۵۵ جلسه ستاد استانی حوزه بحران که بخش زیادی از آن مربوط به بحران کرونا بوده نشان دهنده شناخت خطر و توجه و تلاش مسؤولان در پیشگیری از گسترش این بیماری است. اگر شناخت لازم از مخاطرات نباشد قطعاً نمی‌توان پیش‌بینی‌های لازم برای پیشگیری انجام داد، در واقع اگر اقدام نکنیم قطعاً حوادث تلخی را شاهد خواهیم بود.

موهبتی با اشاره به خشکسالی‌های مداوم چند ساله تصریح کرد: خشک‌سالی به مراتب بدتر از سیل خسارت وارد می‌کند و یک مرگ خاموش تلقی می‌شود چرا که خسارات جبران‌ناپذیری به اقتصاد، منابع طبیعی، کشاورزی و منابع آب آینده وارد خواهد کرد، بنابراین لازم است توجه جدی در این زمینه داشته باشیم.

استاندار سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که در بحث مدیریت بحران زیست محیطی مؤثر تلقی می‌شود اقداماتی بوده که در دنیا انجام شده و نشان می‌دهد اگر محیط‌زیست و مراتع ما خوب شکل بگیرد بارندگی هم مطلوب خواهد شد اما وقتی جنگل‌ها و مراتع را از بین برده‌ایم نباید منتظر باران باشیم، از طرفی نابودی مراتع باعث ایجاد خسارت بیشتر در هنگام بروز سیل می‌شود.

وی بیان کرد: همه فرمانداران و مدیران باید ظرفیت‌های موجود خود را بشناسند و از امکانات موجود بهینه‌ترین و بیشترین استفاده را ببرند. در حوزه مخاطرات، هماهنگی برای آموزش اصل اساسی است و این آموزش‌ها باید به صورت کاربردی و اثرگذار باشد چراکه استمرار آموزش‌های تخصصی و تأثیرگذار برای فرماندهی بحران بسیار مؤثر است. انجام پیش‌نگری و پیش‌بینی لازم در بحران‌های پیش‌رو نیازمند برنامه‌ریزی برای پیشگیری، هماهنگی، فرماندهی و پاسخ لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *