گیلان حادثه خیز نیازمند افزایش تجهیزات امدادی است
مدیرعامل جمعیت هلال احمر گیلان گفت: با توجه به حادثه خیزی استان نیازمند افزایش تجهیزات و امکانات مناسب هستیم .
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیاوش غلامی روز یکشنبه به مناسبت هفته هلال احمر در نشست خبری اظهار داشت: گیلان در رتبه بندی جزء پنج استان برتر حادثه خیز قرار دارد اما تجهیزات و امکانات امدادی آن ناکافی است .
زمین لرزه ، سیل ، زمین لغزش، تصادفات بالا ناشی از سفرهای گردشگری ، آتش سوزی جنگل ها ، بارش سنگین برف از جمله حوادث طبیعی و غیرطبیعی در گیلان است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات در حوادث سیستم های ارتباطی است، خاطر نشان کرد: تمام شهرستان های گیلان به ۲۰ دستگاه تلفن ماهواره ای ثریا تجهیز شده اند، این تلفن ها در شرایط بحران و حوادث در صورت نقصان در خطوط ارتباط زمینی، کمک کننده هستند.
مدیرعامل هلال احمر گیلان با اشاره به فعالیت تیم های واکنش سریع این جمعیت اظهار داشت: سال گذشته در ارزیابی های سازمان امداد و نجات کشور حوزه های تیم واکنش سریع این استان رتبه اول کشوری را به دست آورد.
وی راه اندازی خانه های هلال احمر را یکی از توفیقات این جمعیت عنوان و خاطرنشان کرد : هم اکنون ۴۲۸ خانه هلال در استان گیلان فعال است، این خانه ها با هدف ارایه آموزش های لازم به مردم بوده تا در صورت بروز حادثه تا قبل از حضور نیروهای امدادی خودشان، وارد کمک و امدادرسانی شوند.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان گیلان سال گذشته در حوزه خانه هلال حائز سه رتبه در بخش کمی، کیفی و ارایه آموزش ها شد، خاطر نشان کرد: همزمان برای تمام مسولان و دبیران خانه های هلال دوره های آموزشی شامل آشنایی با مخاطرات، کمک های اولیه و مقدماتی، اسکان اضطراری و برپایی چادرهای هلال را آموزش داده ایم.
غلامی در ادامه با اشاره به فعالیت ۵۵۷ کانون جوانان هلال احمر در استان گیلان اظهار داشت: کانون جوانان “آزاد” ، کانون روستایی، طلاب، دانشجویی، دانش آموزی و کانون غنچه های هلال از کانون های جوانان این جمعیت است.
وی با تشریح فعالیت های حوزه امور بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در گیلان بیان کرد: مرکز توانبخشی در رودسر و توانبخشی جنب داروخانه هلال احمر استان در رشت در این حوزه فعال است.
وی با اشاره به اقدامات حوزه آموزش و پژوهش هلال احمر گیلان در سال گذشته یادآور شد: برگزاری دوره آموزش همگانی ویژه مسئولان و دبیران خانه های هلال در ۱۶ شعبه به تعداد ۲۶۱ نفر، برگزاری دوره آموزش همگانی خانه های هلال ویژه رده های سنی کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، برگزاری دوره آموزش ویژه طلاب و روحانیون از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه به راه اندازی بانک امانات جمعیت هلال احمر در استان گیلان اشاره و تصریح کرد : امکانات و تجهیزات از جمله کپسول اکسیژن و ویلچر که این جمعیت و خیرین در بانک امانات آماده کرده اند رایگان به صورت امانت در اختیار افراد برای استفاده قرار می گیرد.
غلامی بیان داشت: پایگاه امداد و نجات زیاز رودسر، آغوزی در دیلمان سیاهکل و انبار امدادی فومن به زودی با حضور رئیس جمعیت هلال احمر کشور در این استان راه اندازی می شود.
مدیر عامل هلال احمر گیلان در بخش دیگری از سخنانش از برگزاری ۳۰ عنوان برنامه به مناسبت هفته هلال احمر در گیلان خبر داد و اظهار داشت: برنامه های هفته هلال احمر از روز گذشته با تجدید میثاق با آرمان های شهدا در استان آغاز شد و تا ۲۴ اردیبهشت ادامه دارد.
جمعیت هلال احمر گیلان دارای ۱۶ شعبه و ۲۷ پایگاه امداد و نجات است.
۱۸ تا ۲۴ اردیبهشت هفته هلال احمر نام گرفته و شعار ملی هفته هلال احمر امسال، یک قرن خدمات داوطلبانه مقایسه نشدنی است ” برگزیده شد.خانه های هلال، جامعه تاب آور”، “همدلی مهربانه”، “امدادگر، کاهش آلام بشری”، سلامتی، پویایی و حرکت”، “تولید، پشتیبانی، مانع زدایی”، “ایثار، ارزش ماندگار” و “خانواده بانشاط، جامعه سالم” روز شمار هفته هلال احمر است.