برآورد ۴۸۸ میلیارد تومانی خسارت سرما به کشاورزی شیراز
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: به دنبال سرمازدگی باغ ها و مزارع این شهرستان در سال جاری مجموع خسارت وارده ۴۸۸ میلیارد و ۷۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، ذبیح الله سیروسی با اشاره به اینکه سرمازدگی بهاره از جمله عوامل خطر مهم در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در پی این کاهش دمای کم سابقه و گسترده قریب به ۳۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغها و مزارع این شهرستان از ۳۰ تا ۹۰ درصد آسیب دیدهاند.
وی اظهار کرد: به زیر بخش زراعت شهرستان شیراز با سطحی بالغ بر ۲۹ هزار هکتار از مزارع گندم، جو، کلزا، حبوبات، پیاز، سیب زمینی و سایر محصولات زراعی خسارت بیش از ۱۲۴ میلیارد تومانی تحمیل شده است.
به گفته وی؛ در بین محصولات زراعی نیز بیشتر سطح آسیب دیده با بیش از ۱۹ هزار هکتار مربوط به اراضی زیر کشت گندم است که میزان خسارت برآوردی آن بالغ بر ۷۲ میلیارد و ۲۸۵ میلیون تومان ارزیابی شده است.
سیروسی ابراز کرد: در زیر بخش باغبانی شهرستان شیراز نیز مساحتی بیش از ده هزار هکتار شامل باغهای پسته، گل محمدی، زیتون، انار، انگور، گردو، سیب، بادام، انجیر و … از سرمازدگی زیانی بالغ بر ۳۶۴ میلیارد تومان دیدهاند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز بیان کرد: در میان محصولات باغی این شهرستان باغهای سیب در پهنه ۲۷۰۰ هکتاری و به میزان بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان آسیب پذیر ترین باغها در این کاهش دمای بهاری بوده است.
او با بیان اینکه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز در شرایط محدودیتهای کرونایی از مزارع و باغهای آسیب دیده از سرمازدگی بازدید و میزان خسارتها را ارزیابی کردهاند، افزود: در این بازدیدهای فنی، توصیههای کارشناسی در قالب دستورالعملهای ابلاغی، به منظور حفظ و احیائ واحدهای خسارت دیده به بهره برداران آموزش داده شد.
سیروسی با تاکید بر اینکه برآوردهای سطوح و میزان خسارتهای حادث شده پس از جمع بندی و تائید فرمانداری شهرستان شیراز به سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ارسال شده است، اضافه کرد: امیدواریم با پیگیریهای در دست انجام به منظور کمک به کشاورزان و باغداران خسارت دیده، تدابیر مناسبی اتخاذ شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز بر ضرورت توسعه بیمه محصولات کشاورزی به عنوان تنها ابزار حامی تولید و جبران خسارت در این بخش تاکید و عنوان کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی در زمان بروز حوادث غیر مترقبه مانند سیل، طوفان، سرمازدگی و… میتواند هزینههای تولید را جبران و واحد خسارت دیده را به چرخه تولید بازگرداند.