خسارت ۲۰۰۰ میلیارد تومانی خشکسالی به زراعت لرستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به خسارت ناشی از خشکسالی به زیر بخش کشاورزی استان گفت: بخش زراعت با ۴۱۹ هزار تن یعنی ۲۰۰۰ میلیارد تومان بیشترین خسارت را از خشکسالی متحمل شده است.
اسفندیار حسنی مقدم در جلسه شورای بحران لرستان که امروز هشتم اردیبهشتماه بهصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به کاهش ۴۰ درصدی میانگین بارش بلندمدت نسبت به مدت مشابه اظهار کرد: علاوه بر کاهش بارندگی پراکنش آن هم در استان نامناسب بود، از طرفی در آذر و دیماه ۴۲ روز بارندگی نداشتیم همچنین از ۲۵ اسفند تاکنون نیز بارندگی در استان مشاهده نشده است.
وی با اشاره به خسارت ناشی از خشکسالی به زیر بخش کشاورزی استان، تصریح کرد: ۳۳۰۰ میلیارد تومان خسارت تاکنون برآورد شده که بیشترین آن به بخش زراعت با ۴۱۹ هزار تن یعنی معادل ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: میزان خسارت به بخش باغبانی ۴۵۰ میلیارد تومان، شیلات ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان، دام و طیور ۲۷۰ میلیارد تومان، زنبورعسل دو میلیارد تومان و منابع طبیعی ۴۵۰ میلیارد تومان بوده است.
حسنی مقدم اضافه کرد: تنها سطح ۱۲۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بیمه است، بنابراین این میزان خسارت با بیمه جبران نمیشود.
وی فقیر شدن مراتع را از دیگر چالشهای خشکسالی عنوان کرد و افزود: این موضوع برای تغذیه دامها مشکل ایجاد کرده همچنین کاهش قیمت گوشت قرمز را هم به دنبال دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: رها کردن مزارع و هجوم سن و علفهای هرز نیز از دیگر پیامدهای خشکسالی است.
حسنی مقدم به راهکار مقابله با بحران خشکسالی نیز اشاره کرد و افزود: تأمین اعتبار لازم برای خرید تانکر و لوله انتقال آب برای آبرسانی به باغات و تأمین آب دام عشایر، همچنین اعتبار لازم برای خرید واکسن، دارو و سم از مواردی است که باید در دستور کار قرار بگیرد.
وی ادامه داد: جلوگیری از خروج علوفه از استان و بهسازی چشمهها و کانالهای آب از دیگر مواردی است که وی مطرح کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: محدودیت کشتهای آبدوست از جمله برنج، هندوانه و سیبزمینی همچنین خرید دام مازاد توسط شرکت پشتیبانی امور دام از راهکارهای مقابله با خشکسالی است.
حسنی مقدم اعطا تسهیلات برای خرید علوفه و استمهال تسهیلاتی که سررسید آنها فرا رسیده را از راهکارهای دیگر عنوان کرد.
وی با اشاره به احتمال حمله ملخهای صحرایی، اظهار کرد: ملخهای صحرایی از مخربترین آفاتی هستند که میتوانند روزانه دو تن در هکتار را از بین ببرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: تاکنون ملخهای صحرایی به چهار استان حمله کردهاند و سازمان حفظ نباتات کشور هشدار داده ممکن است به لرستان و اصفهان هم حمله کنند.
حسنی مقدم با بیان اینکه البته ارتفاع پروازی ملخها پایینتر از زاگرس است مگر اینکه باد موافقی بوزد، خاطرنشان کرد: در صورت حمله ملخهای صحرایی به استان شاهد بروز خسارت جبرانناپذیری خواهیم بود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه ملخ آفت همگانی است بنابراین همه امور به عهده دولت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه امکانات لجستیکی سازمان جهاد کشاورزی کفایت نمیکند، افزود: نیاز است بهمنظور تعمیر و تجهیز چند دستگاه سمپاش، اجاره چند پهباد و خرید سم، توسط دولت محترم و همچنین سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تأمین اعتبار انجام شود.