زلزلهزدگان گناوه: برای اسکان موقت به کانکس و وسایل سرمایشی نیاز داریم
زلزله ۵.۹ ریشتری گناوه خسارتهایی به منازل روستاهای نزدیک کانون زمین لرزه وارد کرد، طوریکه پس از گذشت ۱۰ روز مردم این مناطق به علت پس لرزههای متعدد، خانهها را برای استراحت ناامن میدانند و در چادر اسکان دارند که گرم شدن هوا باعث افزایش مشکلات آنها شدهاست.
به گزارش ایرنا، با گذشت بیش از ۱۰ روز از وقوع زلزله، روستاهای نزدیک به کانون آن با پس لرزههای با شدت بالا و کم مواجه هستند و این روند موجب ترس و نگرانی ساکنان برای ماندن در خانه شدهاست.
اگرچه تعدد پس لرزهها نسبت به قبل کاهش یافته است ولی هنوز تداوم دارد و مردم روستاهای نزدیک کانون زلزله برای حفظ جان خود هنوز بیرون از خانه و در چادر و یا در فضای باز استراحت میکنند.
در حالی که در چند روز اخیر جمعیت هلال احمر در روستاهای زلزله زده اقدام به توزیع و نصب چادر اسکان اضطراری کردهاست، شرایط جوی و گرمای منطقه باعث شده تا مردم نتوانند در این چادرها آسایش لازم داشته باشند.
مردم زلزله زده با توجه به گرمی هوا و وجود جانوران خطرناک نظیر عقرب و مار در اطراف چادرهای اسکان، انتظار دارند براساس شرایط پیش آمده کانکس موقت مجهز به وسایل سرمایشی برای آنان فراهم کنند تا اضطراب و واهمهای که از ترس پس لرزهها دارند، کاسته شود.
باتوجه به اینکه گرما همه ساله در این مناطق قبل از فصل تابستان مستولی میشود، بدون وسایل سرمایشی زندگی بر مردم سخت سپری خواهد شد که روستائیان نیز از این امر مستثنی نیستند و تا شدت گرما بیشتر نشده، مسئولان تدبیری بیاندیشند و مطالبات آنان را به دستگاههای متولی در مرکز برسانند.
رضا غلامی یکی از ساکنان روستای کلر گفت: در جریان زلزله اخیر به علت خسارت واردشدن منزل مسکونیام ، امکان استفاده از آن بخاطر پس لرزهها و وضعیت ساختمان وجود ندارد.
وی اظهارداشت: اصلی ترین نیاز مردم این روستا باتوجه به گرمای هوا و پس لرزهها سرپناهی موقت است که با تامین کانکس برطرف خواهد شد.
علی کللی سرپرست خانوار دیگری از این روستا گفت: وضعیت گرمای منطقه و وجود جانوران گزنده زندگی را در دچار بسیار سخت و دشوار کردهاست و تنها راه حل این مشکل، کانکس است که امیدواریم مسئولان مربوطه در تامین آن اهتمام ورزند.
دهیار روستای کلر گفت: پس لرزههای متعدد در این روستا، باعث شده تا مردم از ترس و نگرانی و حفاظت جان خود در منزل نمانند.
خدابخش احمدی افزود: در جریان بازدید کارشناسان زلزله نگاری کشور، یک دستگاه ثبت کننده وقوع زلزله در منزلم نصب شدهاست و بنا به گفته آنان در یک روز ۳۰۰ پس لرزه از یک تا ۴ ریشتر در این روستا رخ دادهاست.
وی گفت: خانوارهای خسارت دیده از زلزله تا زمانی که پس لرزهها ادامه دارد، نیاز به یک مکان مناسب موقت دارند.
دهیار روستای کلر ادامه داد: اگرچه برای شماری از آسیب دیدگان چادر اسکان فراهم شدهاست اما به علت گرمای هوا امکان استفاده از آنها نیست.
وی اظهارکرد: با توجه به شرایط پیش آمده، استقرار کانکس از مطالبه های مردم از مسئولان است که امیدواریم محقق شود.
رئیس شورای اسلامی روستای شول گفت: وضعیت کنونی سکونت مردم در چادر با توجه به گرمای هوا بسیار سخت و دشوار است و برای برون رفت از این موضع به کانکس نیاز است.
سجاد ملک زاده افزود: مردم روستا به علت پس لرزه های متعدد حاضر به سکونت در منزل خود نیستند و از زمان وقوع زلزله تاکنون با شرایط سخت در حیاط و کوچه و چادر سپری میکنند.
وی بیان کرد: چادر برای ۷۵ درصد خانوارهای آسیب دیده از این روستا تامین شدهاست که این میزان کافی نیست.
بخشدارمرکزی گناوه گفت: روستاهای آسیب دیده از زلزله به علت پس لرزههای متعدد و گرمای هوا، نیاز مبرم به کانکس دارند و امکانات شهرستان پاسخگو نیست.
خدیجه دشتی افزود: براساس درخواست های شوراها و دهیاران روستاهای خسارت دیده نزدیک به ۱۰۰ کانکس نیاز است.
فرماندار گناوه گفت: از بدو وقوع زلزله، ستاد مدیریت بحران شهرستان با فراخوانی اعضا اقدام به برگزاری نشست اضطراری کرد و سپس تعدادی از مسئولان دستگاههای اجرایی به مناطق زلزله زده اعزام شدند.
غلامرضا مهرجو افزود: زلزله ۵.۹ ریشتری کل شهرستان را در برگرفت که تلفات جانی در برنداشت و روستاهایی که به مرکز زلزله نزدیک تر بودند، خسارتی بیشتر دیدند.
وی گفت: از نخستین روز وقوع زلزله تاکنون کار امدادرسانی و خدمات رسانی در حال انجام است و کار پرونده سازی منازل آسیب دیده و تخریب شده نیز انجام شده است.
فرماندار گناوه بیان کرد: باتوجه به گرمای منطقه و نیاز مردم به وسایل سرمایشی، چادرها جوابگوی مردم روستاهای زلزله زده نیست و دغدغه آنان در حال بررسی و پیگیری است.
وی افزود: در شرایط کنونی که در روستاهای خسارت دیده پس لرزهها مکرر رخ میدهد و گرما حاکم شدهاست، شرایط برای اسکان در چادر مناسب نیست.
فرماندار گناوه گفت: برای استقرار کانکس در این مناطق پیگیرهای لازم انجام و در این زمینه به استانداری بوشهر پیشنهاد و منعکس شدهاست.
وی بیان کرد: تلاش ما مسئولان حفظ سلامت و رفاه و خدمات رسانی به مردم است و در این زمینه با تمام توان و امکانات به رغم مشکلات اقتصادی و تحریمهای ظالمانه استکبار، تلاش خواهیم کرد.
مهرجو با تقدیر از حضور و پیگیریهای استاندار بوشهر، نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه گناوه و مسئولان استانی و شهرستانی افزود: مسئولان کشوری و استانی از بدو وقوع حادثه زلزله برای حل مسایل و مشکلات و خدمات دهی به زلزله زدگان در منطقه حضور یافتند و از نزدیک با مردم گفت وگو کردند.
فرماندار گناوه از تلاش رسانههای شهرستان در انعکاس مشکلات مردم زلزله زده قدردانی کرد و گفت: رسانههای شهرستان با وجود مشکلات و کمبود امکانات در کنار مردم بودهاند و بدون هیچ چشمداشتی زبان گویای و منتقل کننده خواستههای آنها بودهاند.
وی بیان کرد: خبرنگاران شهرستان در پوشش وقوع زلزله و انعکاس نظرات و مشکلات مردم و خدمات صورت گرفته توسط دستگاههای اجرایی موفق عمل کردند.
زمین لرزهای به بزرگی ۵.۹ ریشتر در ساعت ۱۱:۱۱ روز یکشنبه ۲۹ فروردین در ۲۸ کیلومتری شهرستان گناوه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و تخریب دیوارهای خانهها، ریزش کوه، شکستن شیشهها و اثاثیه منازل مردم و مصدومیت ۶ نفر شد.
هم اینک خدمات زیرساختی از جمله، برق، تلفن ثابت و اینترنت مناطق زلزله زده برقرار است.
شهرستان گناوه با جمعیت ۱۰۵ هزار نفر در شمال استان بوشهر و پسکرانه خلیج فارس واقع است.