طغیان آفات در جنگلها از تبعات خشکسالی در کشور
رییس سازمان جتگلها خشکسالی را موجب طغیان آفات و بیماری در جنگلها دانست.
به گزارش ایسنا مسعود منصور در نشست مدیران حوزه معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان برنامهریزی را نقشه راه برای دستیابی به اهداف سازمانی برشمرد و خاطرنشان کرد: این رویکرد باید در سازمان نهادینه شود زیرا برنامهریزی برای انتخاب گزینههای مناسب در مسیر پیش رو بسیار مهم است.
رییس سازمان جنگلها افزود: اقدامات قابل توجهای در سال گذشته در قالب طرح ۹در ۹۹ در منابع طبیعی کشور صورت گرفته است و این طرح باید مورد بازنگری قرار گیرد و در بخشهایی که عقب ماندگی وجود دارد در سال ۱۴۰۰ دنبال شود.
منصور اقدامات آبخیزداری در حوزه زاگرس، حفاظت از جنگلهای کشور، اتمام ممیزی مراتع، توسعه گیاهان دارویی و فعالسازی ایستگاههای تولید بذر و نهال، زراعت چوب و غیره را از برنامههای اولویتدار سازمان جنگلها نام برد که در سال ۱۴۰۰ در کنار سایر فعالیت و اقدامات ادامه خواهد داشت.
رییس سازمان جنگلها نظارت و ارزیابی بر فعالیتهای منابع طبیعی را امری بسیار مهم خواند و تاکید کرد که در کلیه امور منجمله در قرارداد با پیمانکاران باید نظارت کافی صورت بگیرد و به هیچ وجه نباید با سرعت بخشیدن به کارها کیفیت فدای کمیت شود.
وی بیان آمارهای مختلف و نادرست را آفتی بزرگ برای منابع طبیعی دانست و گفت: سازمان جنگلها به هیچ عنوان نیازمند اعلام آمارهای غیر واقعی نیست و باید در ارائه آمار و اطلاعات نهایت دقت صورت گیرد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه به استفاده از خدمات شرکتهای دانش بنیان تاکید و اظهارکرد: ما امروز در حوزههای مختلف منابع طبیعی بهویژه در بخش آبخیزداری نیازمند بهکارگیری تکنولوژی جدید و فناوریهای نوآورانه هستیم و منابع طبیعی استانها باید در بهکارگیری روشهای فناورانه فرهنگسازی کنند.
منصورهمچنین گفت: کلیه طرحهای منابع طبیعی باید مورد پایش و ارزیابی قرار گیرد و نتیجه این پایشها باید توسط روابط عمومی به اطلاع مسئولان و افکار عمومی برسد.
وی تاکید کرد: خروجی کار منابع طبیعی باید معلوم باشد و افکار عمومی باید بداند که نتیجه اقدامات منابع طبیعی چقدر اثر بخش بوده است و تا چه میزان توانسته فرسایش خاک را در کشور کاهش دهد و یا اقدامات در حوزه جنگل چقدر به روند حفاظتی کمک کرده و منجربه افزایش سطح جنگلها شده است.
به گفته منصور کلیه اقداماتی که در منابع طبیعی انجام میشود باید دارای طرح باشد و این طرحها باید دارای نقشههای مکانیابی شده باشند تا نتیجه فعالیتها بهصورت تطبیقی قابل رویت باشد.
رییس سازمان جنگلها یکی دیگر از اقدامات سال جاری را تصویب انجام اقدامات آبخیزداری برای استخراج کنندگان معدن در شورای عالی معادن برشمرد و گفت: در استانها معدنکاران در کنار فعالیت معدنی باید اقدامات آبخیزداری انجام دهند.
منصور در ادامه بر حفظ ذخیرهگاههای جنگلی و مرتعی تاکید و اظهارکرد: در مورد گونه «گون» دستورالعمل وجود دارد و مناطقی که دارای ذخیره گاه گون هستند باید شناسایی و با کمک شورای عالی جنگل اعلام و تثبیت شوند.
رییس سازمان جنگلها در ادامه گفت: با کاهش بارندگیها قطعاً امسال شاهد خشکسالی خواهیم بود و آبخیزداری با کارکردهایی که دارد میتواند در احیای قناتها و تقویت سفرههای زیرزمینی نقش آفرینی کند.
وی خشکسالی را موجب طغیان آفات و بیماری در جنگلها دانست و خاطر نشان کرد: تمامی کارشناسانی که به عرصههای منابع طبیعی وارد میشوند با رویت هر بیماری و آفات درختی باید حساس شوند و نسبت به این مهم واکنش نشان دهند.
رییس سازمان جنگلها در ادامه به نقش کویر و بیابانها در کشور اشاره کرد و گفت: در بیابانهای کشور ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار بالایی وجود دارد و میتواند برای تولید انرژی پاک بسیار مثمر ثمر واقع شود.
وی افزود: در زمینه مقابله با بیابان زایی اقدامات در خور توجهی در کشور انجام شده و نیاز است این اقدامات با تهیه فیلم و کلیپ به مردم و مسئولان معرفی شود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی سازمان جنگلها در نشست بررسی برنامه های پیشنهادی سازمان جنگلها پرویز گرشاسبی – معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان، هوشنگ جزی – مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک، ابوالقاسم حسین پور- مدیرکل دفتر کنترل سیل و آبخوانداری، ترحم بهزاد – مدیرکل دفتر مرتع و وحید جعفریان – مدیرکل دفتر امور بیابان – برنامهها، سیاستها و رویکردهای پیش روی بخش مربوطه در سال ۱۴۰۰ را در قالب پاورپوینت ارائه کردند و مورد بحث و بررسی قرار دادند.
شایان ذکر است کلیه دفاتر فنی و مستقل سازمان موظف به ارائه برنامههای پیشنهادی خود در سال ۱۴۰۰ هستند.