گناباد امسال کمترین بارندگی ۳۰ سال اخیر را داشت

رییس اداره هواشناسی گناباد گفت: میزان بارندگی در این شهرستان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون نسبت به دوره آماری بلندمدت ۶۹ درصد کاهش یافته که کمترین میزان ثبت بارش در طول۳۰ سال اخیر است.

داریوش شیبانی روز سه‌شنبه در گفتگو با خبرنگار امسال را خشکترین دوره تجربه شده در گناباد ظرف سه دهه اخیر توصیف و بیان کرد: از مهر ماه پارسال تاکنون تنها ۲۹.۷ میلیمتر باران در این شهرستان باریده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۳ درصد کمتر شده است. 

وی ادامه داد: این در حالی است پیش از این کمترین بارندگی گناباد در این بازه زمانی مربوط به سالهای ۸۴ – ۸۵ و میزان آن ۴۸ میلیمتر بوده است.

رییس اداره هواشناسی گناباد حجم بارندگی فروردین دو سال پیش این شهرستان را ۱۰۰ میلیمتر ذکر و بیان کرد: با توجه به بارندگی اندک فروردین جاری که پیش‌بینی شده تا اواخر همین ماه تغییر نداشته باشد، احتمال می‌رود اختلاف کاهشی حجم بارش در گناباد نسبت به فروردین پارسال به ۹۵ درصد نیز برسد.

وی در ادامه به گرم شدن هوای گناباد نیز اشاره و بیان کرد: بیشینه دمای هوای این خطه در پنجمین روز فروردین جاری به ۳۳.۸ درجه سانتیگراد رسید که گرمترین روز هفته نخست همین ماه ظرف ۳۰ سال اخیر در گناباد است. 

ششم فروردین امسال نیز تندباد با سرعت ۱۲۶ کیلومتر در ساعت گناباد را درنوردید، رویدادی که در طول ۳۰ سال اخیر در این شهرستان بی‌سابقه بوده است. 

مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

این شهرستان دارای دو بخش “مرکزی و کاخک” سه شهر شامل “گناباد، بیدخت و کاخک” و ۱۰۶ روستا است. ۳۴ هزار نفر از جمعیت گناباد ساکن روستاهای این شهرستان هستند.

گناباد با وجود تجربه حدود دو دهه پدیده خشکسالی، دارای حدود ۲۰ هزار هکتار زمین کشت آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار کشت دیم و ۵۰۰ هزار راس دام است.

سالانه ۸۴ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی در این شهرستان تولید می‌شود. مهمترین محصولات زراعی و دامی گناباد شامل “گندم، جو، زعفران، انار، بادام، جالیز، پنبه، پسته، شیر، گوشت قرمز، گوشت سفید و تخم مرغ” است.

این شهرستان در تولید “ارزن، زرشک، منداب آبی، سماق، انواع توت، چغندر، شاهدانه و انجیر” دارای رتبه‌های نخست تا سوم در خراسان رضوی است.

۱۴ هزار بهره‌بردار کشاورز، دامدار و باغدار فعال در شهرستان گناباد از آب استحصالی از ۴۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه‌عمیق و ۳۴۶ رشته قنات برای تولید محصول بهره می‌برند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *