فعالیت معدنی عامل اصلی آلودگی منابع آب یزد است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد گفت: برخی فعالیت های معدنی و صنعتی پتانسیل بالاقوه و بالافعل برای آلودگی منابع آب استان یزد است ولی هنوز نتوانستیم برخی صنایع و معادن را با این موضوع محیط زیستی همراه کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج یزد، محمدمهدی جوادیان زاده مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان یزد در نشست با حضور مدیران و معاونان شرکت آب منطقه ای یزد و محمد حاج رسولی ها مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است همچنین برخی فعالیت های معدنی و صنعتی پتانسیل بالاقوه و بالافعل برای آلودگی منابع آب استان یزد است ولی هنوز نتوانستیم برخی صنایع و معادن را با این موضوع محیط زیستی همراه کنیم.
وی در این نشست گفت: مسئولیت شرکت آب منطقه ای تامین آب پایدار و سالم برای کلیه مردم است که در این جهت وظیفه پایش و حراست کمی و کیفی آب همچنین مدیریت عرضه و تقاضای آب را بر عهده دارد.
وی در ادامه به ترکیب نیروی انسانی در شرکت آب و فاضلاب یزد اشاره کرد و گفت: سونامی بازنشستگی ما را با کاهش نیرو مواجه کرده است.
جوادیان زاده در مورد پروژه های مهم این شرکت گفت: پروژه مهم سد خوانسار و هرات را داریم و به عبارتی این سد اولین و آخرین سد استان یزد است چراکه منابع آبی جاری در یزد وجود نداردو این سد نیز تاکنون ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و برای اتمام این پروژه به ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم که دکتر نوبخت جهت تامین اعتبار و اتمام پروژه در سال آینده قول مساعد دادند.
وی در بیان پروژه مهم دیگر شرکت آب منطقه ای یزد گفت: به علت قطع و وصلی های خط انتقال آب به یزد تصمیم گرفتیم حجم ذخیره آب را بالا ببریم لذا ساخت جمعا ۱۱۰ مترمکعب مخزن را شروع کردیم که ۵۰هزار متر مکعب آن با ۵۵درصد پیشرفت فیزیکی در شهر یزد است و این اقدام ریسک های آبرسانی به یزد را کاهش می دهد.
جوادیان زاده اعلام کرد: تلاش می کنیم تمام پروژه های سفر اول رییس جمهوری را تا پایان سال آینده به اتمام برسانیم.
وی در مقایسه استان های کشور در میزان آب تجدید پذیر گفت: طبق مطالعات یزد و قم کمترین میزان آب تجدید پذیر را در کشور دارند و یزد رتبه ۷ کشور در کسری مخزن دارد بنابراین وضعیت یزد در منابع آبی بحرانی است.
وی عنوان کرد: استان یزد رتبه هشتم کشور را از نظر مساحت دارد و۸۴ درصد جمعیت استان در شهر سکونت دارند و۱۶درصد جمعیت استان روستایی هستند چراکه ۳۰۰ روستا در حال حاضر آب شرب را از طریق تانکر دریافت می کنند و مهاجرت از روستا به شهر بالا است.
جوادیان زاده افزود: بارندگی نسبت به سال های گذشته در یزد بهتر بوده ولی طبق آمار بالاترین رکورد تبخیر کشور در استان یزد است همچنین شوری آب در برخی نقا ط بیابانی استان یزد از دریا شورتر است.
وی افزود: عمده آب استان یزد غیر قابل شرب و با EC بالای ۲۰۰۰ است همچنین برداشت معادن، موقعیت شهرک های صنعتی، کشتارکاه های دام و طیور و فراوری معادن پتانسیل بالاقوه برای آلودگی منابع آب استان است ولی هنوز نتوانستیم برخی صنایع و معادن را با این موضوع محیط زیستی همراه کنیم.
وی گفت: ۸۵ درصد آب استان یزد در کشاورزی، مصارف شرب و بهداشت ۱۱ درصد و ۴ درصد آب در صنعت استان استفاده می شود و این در حالی است که ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی از بخش صنعت و خدمات هم پایین تر است ولی استفاده از آب بالاتر است.
جوادیان زاده در ادامه در باره نصب کنتور هوشمند روی چاه های آب بیان کرد: از دو هزار و ۳۰۰ چاه کشاورزی مجاز ۷۴ درصد در حال حاضر کنتور هوشمند نصب شده است.
وی عنوان کرد: متاسفانه با وجود کم آبی در استان یزد کارهایی مانند پرورش زالو و… در حال دریافت مجوز از وزارت کشاورزی هستند که این کارها نیاز به آب سالم دارد ولی یزد به شدت در بحران تامین آب شرب قرار دارد و علی رغم مخالفت آب منطقه ای وزارت جهاد کشاورزی این کار را در حال اجرا دارد.