۸۰۰ آتش سوزی عرصه های طبیعی در سه ماهه امسال مهار شد

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از مهار حدود ۸۰۰ مورد آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی کشور از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مسعود منصور در کارگاه آموزشی مدیریت میدانی عملیات اطفا حریق هوایی از مهار حدود ۸۰۰ مورد آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی کشور از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و اظهار کرد: اگر تمهیدات مالی انجام شده صورت نمی‌گرفت، آسیب از حریق بیش از میزان فعلی بود.

وی افزود: از ابتدای فروردین ماه امسال تا کنون بیش از ۷۳۰ آتش سوزی در عرصه‌های طبیعی رخ داده که تنها ۶ مورد از آنها به طول انجامید که دلیل آن هم مشکلات اعزام بالگرد به مناطق صعب‌العبور بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که ۵ محور از برنامه‌های وزیر جهاد کشاورزی، مربوط به حوزه سازمان جنگل‌ها است، تصریح کرد: مهمترین این برنامه‌ها، اجرای ممیزی مراتع در سطح حدود ۹ میلیون هکتار و توسعه زراعت چوب به منظور کاهش قاچاق و قطع در ختان جنگل است.

وی با اشاره به اهمیت زراعت چوب، خاطرنشان کرد: در سال جهش تولید، توسعه ۳۰ هزار هکتاری زراعت چوب با متوسط برداشت یک میلیون متر مکعب هدفگذاری شده است.

منصور گفت: توسعه گیاهان دارویی در سطح ۵۰ هزار هکتار از مراتع تا پایان امسال، پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به شرکت خدمات هوایی ویژه عنوان کرد: در صورت موافقت وزیر جهاد کشاورزی، قصد داریم شرکت خدمات هوایی ویژه را مشروط به تجهیز آن برای خدمات هوایی و اطفا حریق، به سازمان جنگل‌ها ملحق کنیم که این اقدام در حال بررسی است اما باید منابع آن توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شود.

در ادامه این کارگاه آموزشی، علی عباس نژاد فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اظهار کرد: اطفا حریق هوایی پرهزینه است و نهایتاً باید در مواردی که واقعاً امکان اطفا حریق زمینی وجود ندارد، استفاده شود.

وی افزود: با برطرف شدن مشکل منابع مالی، می‌توانیم به حل مشکل دیر رسیدن بالگردهای اعزامی به مناطق صعب العبور امیدوار باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *