رییس جهاد کشاورزی سمنان: سختگیریهای برداشت آب در استان افزایش یابد
به گزارش ایرنا، فرونشست زمین یک پدیده زیست محیطی، به معنی نشست تدریجی و یا پایین رفتن ناگهانی سطح زمین به دلیل کم شدن حجم آب در لایههای زیرین و در نتیجه پوک شدن خاک به واسطه استفاده بیش از حد از سفرههای آب زیرزمینی، نشات گرفته از نیاز روزافزون به منابع آبی و در نتیجه، از بین رفتن شناوری خاک و کمشدن تراکم مواد زیرسطحی، رخ میدهد.
برداشت آب در ۹ دشت سمنان ممنوع است و فرونشست منطقههای مختلف استان را میبلعد. در این شرایط اجرای طرح انتقال آب بینحوضهای برای تامین نیازهای مصرفی و جلوگیری از برداشت آب زیرزمینی راهکار کاهش این پدیده زیستمحیطی است.
محمدرضا قاسمی روز شنبه در نشست تخصصی با رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان و معاون حفاظت و بهرهبرداری این شرکت افزود: افزایش تابآوری کشاورزان در شرایط اقلیمی امروز برای استمرار فعالیت کشاورزی و تولید غذا ضرورت دارد.
این مسوول با بیان اینکه عمده تامین آب در استان سمنان منابع آب زیرزمینی است و در برخی از شهرستانها وابستگی به منابع زیرزمینی بیش از۹۰ درصد است، ادامه داد: این میزان تامین آب از منابع آب زیرزمینی زیاد است.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرحهای آب و خاک از جمله توسعه سامانههای نوین آبیاری، بهبود روشهای انتقال و تجهیز و نوسازی اراضی و اصلاح شبکه آبیاری در استانهای خشک به ویژه سمنان باید اعتبار ویژه درنظر گرفته شود.
سمنان در تامین اعتبارات آب و خاک ویژه دیده شود
رییس جهاد کشاورزی سمنان گفت: استانهای در معرض خشکسالی، عوامل نامناسب جوی و تغییرات اقلیمی و شرایط آبی نامناسب باید در بخش اعتبار برای اجرای طرحهای آب و خاک مانند اجرای سامانه نوین آبیاری ویژه دیده شوند.
وی تاکید کرد: اختصاص اعتبار ویژه به طرحهای آب و خاک مطالبه اصلی سازمان جهاد کشاورزی سمنان است و انتظار میرود از محل کمکهای فنی اعتباری منابعی برای اجرای این طرحها دیده شود.
قاسمی بیان کرد: تولیدکنندگان بخش کشاورزی عمدهترین مصرفکنندگان آب در کشور و سمنان هستند و ارتباط نزدیک و تعامل بیشتر بین سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان برای رفع مشکل این قشر نیاز است.
وی اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای فنی و کارشناسی سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای سمنان برای رفع مشکل بهرهبرداران بخش کشاورزی و عبور از دوره سخت خشکسالی و آگاهیبخشی به این قشر درباره رعایت ضوابط، بخشنامهها، شیوهنامهها، قوانین و تکلیفهای دستگاه اجرایی ضرورت دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سمنان افزود: شمار زیادی از تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی به دلیل نداشتن آگاهی از ضوابط و مقررات و تکلیفهای دستگاههای اجرایی این احساس را دارند که به مطالبه، حق و حقوقشان توجه نمیشود و در این شرایط آگاهیبخشی گرهگشاست.
به گزارش ایرنا، شمار بهرهبرداران بخش کشاورزی استان سمنان در سرشماری سال ۱۳۹۳ حدود ۴۵ هزار نفر بود که این عدد در سرشماری سال ۱۴۰۳ با اضافه شدن ۱۵ هزار نفر، به عدد ۶۰ هزار بهرهبردار رسید.
بررسی آمار سرشماری کشاورزی ۱۴۰۳ در سمنان نشان میدهد شمار بهرهبرداران بخش کشاورزی در مقایسه با ۱۰ سال گذشته، افزایش ۳۰ درصدی دارد.