رفع تنش آبی روستاهای کرمانشاه تا ۲ سال آینده
به گزارش ایرنا؛ در استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ۲ هزار و ۵۹۰ روستای دارای سکنه با حدود ۵۰۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد که از این تعداد به گفته کارشناسان شرکت آب و فاضلاب استان حدود ۸۳ درصد تحت پوشش خدمات شرکت آبفا قرار داشته و از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردارند.
در قرارداد استانداری کرمانشاه با قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی خدمترسانی در حوزههای مختلفی توافق شده که رفع تنش آبی ۸۶۰ روستای استان، بهسازی ۴۵۰ کیلومتر و ترمیم ۱۵۰۰ کیلومتر راه روستایی از جمله آنهاست و بخشی از این توافق اجرایی شده است.
طرح جهاد آبرسانی در استان کرمانشاه در قالب ۲ قرارداد توسط قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن به ۸۶۰ روستای استان کرمانشاه که دارای تنش آبی بودند از سه سال قبل در دستور کار قرار گرفت و آبرسانی به ۳۷۰ روستا با جمعیتی بیش از ۴۷ هزار نفر تاکنون به بهرهبرداری رسیده است که از این تعداد حدود ۵۰ روستا فاقد هرگونه تاسیسات آبرسانی بودند.
در دولت چهاردهم نیز در راستای توسعه روستایی و ارتقای شاخص های توسعه ای در مناطق کمتر برخوردار آبرسانی به روستاهای استان کرمانشاه با جدیت هرچه بیشتر ادامه دارد و «منوچهر حبیبی» استاندار کرمانشاه نیز در جلسه پیگیری پروژه های آبرسانی تاکید کرد که حداکثر طی دو سال موضوع تنش آبی در روستاهای استان کرمانشاه باید حل و فصل شود تا در روستاها مشکلی برای تأمین آب شرب پایدار وجود نداشته باشد.
حبیبی همچنین در این جلسه اظهار کرد: فاز اول تفاهمنامه آبرسانی به روستاهای استان کرمانشاه توسط قرارگاه محرومیتزدایی اجرایی شده است تا با رفع تنش آبی، روستاها دارای آب شرب شوند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه تفاهمنامه آبرسانی به ۸۶۰ روستای استان سه ساله است بیان کرد: در این جلسه /دیروز/ برای تسریع در طرح آبرسانی هماندیشی شد تا آبرسانی روستایی حداکثر در مدت ۲ سال با استفاده از منابع مالی استان، اعتبارات دفتر رهبر معظم انقلاب و اعتبارات قرارگاه محرومیت زدایی امام حسن مجتبی به اتمام برسد.
رضا داودی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه نیز با بیان اینکه طرح های آبرسانی به روستاهای استان در قالب ۲ طرح شامل ۳۴۹ و ۵۱۱ روستا برنامه ریزی شده است، توضیح داد که طرح آبرسانی به ۳۴۹ روستا مراحل پایانی خود را پشت سر می گذارد و طرح ۵۱۱ روستا نیز از ۱۵ تا ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
او یادآور شد که استان کرمانشاه یکی از پیشروترین استان های کشور در حوزه آبرسانی به مناطق روستایی است.
توسعه راههای روستایی دیگر اولویت دولت در کرمانشاه
در همین پیوند و در راستای توسعه روستاها که جزو اولویت های کاری دولت چهاردهم است، بهسازی راه های استان کرمانشاه نیز از چند سال قبل و در قالب تفاهم نامهای بین استانداری و قرارگاه امام حسن آغاز شده و اکنون در دست اجرا است.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در نشست بررسی وضعیت پروژه های راهسازی استان نیز با اشاره به وجود پنج هزار کیلومتر راه روستایی گفت: چهار هزار کیلومتر از این راهها متعلق به روستاهای بالای ۲۰ خانوار است که ۵۰۰ کیلومتر آن نیازمند بهسازی فوری است و در قالب تفاهمنامه با قرارگاه امام حسن مجتبی پس از بهسازی راهها، این روستاها از نعمت راه روستایی مناسب برخوردار خواهند شد.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: برخی از راههای روستایی در مناطق مرزی و سخت گذر قرار دارد که قرارگاه امام حسن مجتبی در راستای محرومیتزدایی، آماده بهسازی راههای روستایی در این مناطق است تا ساکنان این روستاها از یک راه دسترسی قابل قبول برخوردار شوند.
در این جلسه که فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه، معاون عمرانی استانداری، جانشین سپاه حضرت نبی اکرم و مدیران آب و فاضلاب و راهداری استان حضور داشتند، آخرین وضعیت اجرای توافقات استانداری کرمانشاه و قرارگاه محرومیتزدایی امام حسن مجتبی در ۲ محور آبرسانی و راهسازی روستایی بررسی و تصمیمات لازم برای تسریع و تکمیل آنها اتخاذ شد.