۲ طرح آبرسانی شرق سمنان با ۱۴۵ میلیارد ریال و پیشرفت بالای ۸۰ درصد
منصور کشاورزیان روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: ساخت مخزن یکهزار مترمکعبی آب آشامیدنی شهر رویان و روستای دیزج شهرستان شاهرود در حال حاضر پیشرفت ۸۰ درصدی دارد.
وی هدف از اجرای این طرح را تامین آب آشامیدنی شمال شهر رویان و ذخیرهسازی آب و مدیریت بحران در زمان اوج مصرف دانست و افزود: این طرح به منظور تعدیل فشار و توزیع منصفانه آب با فشار متعادل طراحی شد و میتواند به بهبود کیفیت خدمات آبی در این منطقه کمک کند.
وی بیان کرد: مناطق بهرهمند از این طرح شامل شهر رویان و روستای دیزج است که در مجموع پنج هزار و ۶۰۸ نفر جمعیت و یکهزار و ۸۳۵ خانوار را تحت پوشش قرار میدهد. با اتمام آن دسترسی به آب آشامیدنی سالم و باکیفیت برای ساکنان این مناطق میسر میشود و مشکلات ناشی از کمبود آب در زمانهای اوج مصرف کاهش مییابد.
مدیرعامل آبفای سمنان به هدفگذاری اجرای این طرح به مدت سه ماه اشاره و اضافه کرد: پیمانکار اجرایی تاکنون ۸۰ درصد از کار را پیش برده و برای اجرا ۸۰ میلیارد ریال هزینه پیشبینی شده است.
طرحی برای تامین آب آشامیدنی ۵۷۶ خانوار در فرومد میامی
وی به حفر چاه آب آشامیدنی در روستای فرومد میامی در مراحل پایانی نیز اشاره کرد و گفت: تامین کسری نیازهای آب آشامیدنی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان این روستا از اهداف طرح است و با اجرای آن مشکلات کمبود آب در این منطقه به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
این مسوول گفت: جمعیت بهرهمند از اجرای این طرح تمام ساکنان روستای فرومد با تعداد ۵۷۶ خانوار و یکهزار و ۵۲۹ نفر است و طرح اکنون پیشرفت ۹۰ درصدی دارد و به زودی به پایان میرسد.
مدیرعامل آبفای سمنان مدت زمان اجرای طرح را ۶ ماه برآورد و اضافه کرد: اعتبار پیشبینیشده طرح ۶۵ میلیارد ریال است و دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برای ساکنان روستای فرومد با تکمیل آن فراهم میشود و کیفیت زندگی مردم منطقه بهبود مییابد.
به گزارش ایرنا، با توجه به میزان داشتههای منابع آبی، صرفهجویی و مصرف بهینه در برهه کنونی به طور صرف نمیتواند جوابگوی تامین آب آشامیدنی شهروندان باشد و باید راهکارهایی برای گذر از این شرایط اندیشیده شود.
سمنان سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب کسری آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته دارد و صرفهجویی ۱۷۸ میلیون مترمکعبی آب در سند سازگاری با کم آبی استان تا سال ۱۴۰۵ هدفگذاری شده است.
طبق آمارها، یک میلیارد و ۴۰ میلیون مترمکعب برای پاسخ به نیاز سمنان، آب استحصال میشود و از مجموع آب استحصالی برای رفع نیاز آبی این استان تنها ۳۰ درصد آب باکیفیت است و دیگر چاههای آب دارای هدایت الکتریکی(ec) بالا است.