تغییرات آب و هوایی برداشت انار در خراسان جنوبی را کاهش داد
منوچهر شایسته روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح زیرکشت انار استان سه هزار و ۷۷۸ هکتار است که در سال جاری پیشبینی میشود از این سطح ۲۳ هزار تن انار برداشت شود.
وی افزود: پیشبینی میشود تولید انار نسبت به سال گذشته به دلیل سرمای شدید اواخر زمستان در برخی مناطق و تنش گرمایی در تابستان ۴۰ درصد کاهش داشته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین سطح کشت انار خراسان جنوبی در شهرستان فردوس است و این شهرستان رتبه اول تولید انار استان را دارد، بیان کرد: ۹ هزار و ۶۰۰ خانوار در زمینه تولید انار استان فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه برداشت انار از نیمه دوم مهرماه در استان آغاز و تا اوایل دیماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام شیشه کپ، شهسوار، ملس نر، شیرین یزدی، خزر و واندرفول مهمترین ارقام تولیدی انار خراسان جنوبی است.
وی اظهار کرد: اکثر انار تولیدی در داخل استان به مصرف میرسد و بخش مازاد به استانهای خراسان رضوی، کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد میشود.
شایسته عنوان کرد: انجام طرح پژوهشی دانه سفیدی انار و برگزاری کارگاه آموزشی انتقال یافتهها توسط محققین مرکز تحقیقات کشاورزی در شهرستانهای فردوس و سرایان، ایجاد سایتهای الگویی با استفاده از روشهای متنوع جهت مبارزه با کرم گلوگاه انار، برنامهریزی احداث چندین باغ الگویی از ارقام مختلف صادراتی کشور در ۲ شهرستان فردوس و سرایان، اجرای طرح تغذیه الگویی انار و اجرای روشهای مبارزه با دانه سفیدی در سال گذشته پس از برداشت و رفع مشکل دانه سفیدی و بهبود وضعیت باغات الگویی از مهمترین اقدامات برای بهبود انار تولیدی استان است.
وی با بیان اینکه تعداد پنج واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی انار در سطح استان دارای مجوز است، گفت: از این تعداد سه واحد با ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ تن، عملیات فرآوری انار شامل تولید کنسانتره انار، رب انار، انواع سس و همچنین بسته بندی میوه تازه را انجام میدهند.