پیش‌بینی وضعیت بارش‌های آینده برای زمین تشنه کرمان

به گزارش ایرنا، در حالی به نیمه پاییز ۱۴۰۳ رسیدیم که زمین تشنه کرمان بعد از ۲ دهه خشکسالی متوالی همچنان در انتظار نزول رحمت الهی است تا بارش‌های پاییزی مرهمی بر تن خشکیده این دیار کویری باشد.

پاییز که می‌شود و رو به فصل زمستان که می‌رویم نگاه مردم بیشتر به سخاوت آسمان و هربار بارندگی برای مردم به‌ویژه کشاورزان و دامداران خوشحال کننده و نویدبخش است؛ حتی اگر به دلیل تخریب محیط زیست و ضعف زیرساخت‌ها در شهر و روستا سیلاب به راه بیندازد و باعث خسارت شود.

البته نمی‌توان انتظار داشت با این روند بارندگی‌ها وضعیت منابع آب زیرزمینی بهبود پیدا کند زیرا سطح آب های زیرزمینی دشت‌های استان طی سال‌های گذشته افت قابل توجهی داشته است، جبران این کاهش در مدت زمان کوتاه امکان‌پذیر نیست و به صرف زمان زیادی نیاز دارد.

سال آبی – زراعی در ایران از اول مهر هر سال شروع می‌شود و تا مهر سال بعد ادامه دارد؛ دوره ای که متوسط بارندگی هر منطقه در ایستگاه‌های باران سنجی محاسبه می‌شود.

براساس آمار اداره کل هواشناسی کرمان از ابتدای سال آبی امسال تاکنون سه سامانه بارشی در این استان فعال شده است. آخرین سامانه بارشی اوایل آبان امسال فعال شد که مناطق شمالی، مرکزی و نیمه غربی استان سهم بیشتری از بارش‌ها داشت و اداره کل هواشناسی هشدار سطح نارنجی هم صادر کرد.

همچنین در نتیجه بارندگی مهر امسال در جنوب کرمان که به صورت نقطه‌ای و رگباری گزارش شد ۱۵ نفر در سیلاب رودخانه فصلی هلیل شهر جیرفت جان باختند و کام خیلی‌ها را تلخ کرد.

بنابر داده‌های هواشناسی کرمان از اول مهر امسال تا ۱۵ آبان ۶.۱ میلیمتر بارش باران در این استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد و نسبت به بلندمدت ۶۸ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل هواشناسی استان کرمان اما درباره پیش‌بینی فصلی بارش در ماه‌های آتی از نیمه آبان تا نیمه آذر ۱۴۰۳ گفت: میانگین بارش این بازه زمانی در استان نرمال تا کمتر از نرمال خواهد بود.

محسن عراقی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میانگین بارش استان در نیمه آذر تا نیمه دی در محدوده نرمال پیش بینی می شود.

وی بیان کرد: نیمه دی تا نیمه بهمن نیز میانگین بارش استان نزدیک به نرمال تخمین زده می شود.

پیش‌بینی بارش‌های آتی برای زمین تشنه کرمان
پیش بینی فصلی نیمه آبان تا نیمه آذر

مدیرکل هواشناسی استان کرمان درباره پیش بینی فصلی دما هم گفت: نیمه آبان تا نیمه آذر امسال میانگین دما در استان ۱.۵ تا ۲ درجه فراتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی ادامه داد: میانگین دما در نیمه آذر تا نیمه دی ماه پنج دهم تا یک درجه فراتر از نرمال خواهد بود.

عراقی زاده گفت: نیمه دی تا نیمه بهمن نیز میانگین دما در محدوده نرمال پیش بینی می‌شود.

میانگین بارندگی استان کرمان در بلندمدت ۱۳۶.۷ میلیمتر گزارش شده است و وقتی گفته می‌شود به محدوده نرمال می‌رسیم یعنی وضعیت بارش‌ها بهتر می‌شود و کمتر از نرمال وضعیت بدتر است.

کرمان ۲۵ شهرستان دارد و پهناورترین استان کشور است که در منطقه بیابانی و خشک قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *