۲۷۰ هکتار از زمینهای کشاورزی چهارمحال و بختیاری به زیر کشت زعفران رفت
به گزارش ایرنا، یزدان احمدزاده روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از مزرعه کشت زعفران افزود: پیشبینی میشود از این سطح زیر کشت یکهزار و ۶۰۰ کیلوگرم کلاله زعفران برداشت شود.
وی اظهار داشت: با توجه به خشکسالیهای اخیر یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی کشت گیاهان کم آب بر است که در این راستا سازمان جهاد کشاورزی ۲۸ تن پیاز زعفران خریداری و به صورت یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار داده است.
وی زعفران را یک گیاه اقتصادی با اشتغالزایی بالا دانست و یادآور شد: برداشت این محصول از اواخر مهرماه تا اوایل آذرماه است که به چهار گروه نگین یا سرگل، پوشال، دسته و کنج یا ریشه تقسیم میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان کیار با اشاره به ابلاغ برنامه اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی و توسعه کشت گیاهان دارویی گفت: در این شهرستان حدود ۱۴۵هکتار انواع گیاهان دارویی کشت میشود که از این سطح یکصد هکتار آبی و ۴۵ هکتار دیم است.
امرالله اسماعیلی افزود: سطح زیرکشت گیاه دارویی زعفران در شهرستان کیار ۳۵ هکتار است که پیشبینی میشود از این سطح ۲۲۰ کیلوگرم کلاله برداشت شود.
وی با اشاره به میانگین عملکرد ۶ کیلوگرم کلاله زعفران در شهرستان کیار اظهار داشت: پنج هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی در کشت زعفران در شهرستان کیار ایجاد میشود.
مسئول مرکز خدمات کشاورزی دزک نیز آبی پایین، ماندگاری بالا، ایجاد اشتغال مولد، درآمد پایدار برای کشاورز، بهرهبرداری پنج تا هفت سال با یک نوبت کشت و ارز آوری قابل توجه را از مزایای کشت زعفران عنوان کرد.
شهرام هاشمی افزود: با توجه به اختلاف ارتفاع چهارمحال و بختیاری نسبت به سطح دریا کلاله زعفران تولیدی دراین استان از کیفیت خیلی خوبی برخوردار است.
به گزارش ایرنا، زعفران در طول تابستان نیاز به آب ندارد و باید در پاییز و اواخر اسفندماه یا ابتدای بهار آبیاری شود.
زعفران چهارمحال و بختیاری از کیفیت، طعم، رنگ و بوی مطلوبی نسبت به سایر زعفرانهای ایرانی برخوردار است.