افزایش ۱۰ برابری مصرف ضدعفونی کنندههای “الکلی”/ این مواد مقاومت میکروبی ایجاد میکنند
ایسنا/کرمانشاه معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا مصرف ضدعفونی کننده های برپایه الکل در کشور ما ۱۰برابر شده است.
دکتر قباد محمدی در گفت و گو با ایسنا گفت: در پی شیوع ویروس کرونا در کشور شاهد رواج مصرف بیش از حد الکل و محلولهای ضدعفونی بر پایه الکل هستیم که این محلول ها دارای حدود ۸۰ درصد الکل در ترکیبات خود هستند.
وی افزود: وقتی الکل به عنوان ضدعفونی کننده سطوح و مخصوصا دست استفاده می شود موجب بروز مشکلاتی از قبیل آلودگی های زیست محیطی، ایجاد مقاومت میکروبی و در برخی موارد مقاومت ویروسی می شود و حتی می تواند باعث ایجاد جهش ژنتیکی شده و ویروسها و میکروب های جدیدی ایجاد کند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها برنامه هایی جهت کاهش مصرف یکسری از کالاها مانند دارو دارند و الکل نیز یکی از این موارد است. در واقع این یک سیاست کلی در کشورهای پیشرفته است که مصرف دارو را به حداقل برسانند و بر همین اساس در این کشورها الکل و محلول های ضدعفونی برپایه الکل یک ماده تحت کنترل بوده و دارو محسوب میشود.
محمدی عنوان کرد: متاسفانه در کشور ما با شیوع ویروس کرونا و به دلیل فرهنگ غلط استفاده از ضدعفونی کننده های بر پایه الکل، بر اساس آخرین آمار بیش از ۳۰۰ نفر در تمامی استانها جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: طبق آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو که بر روی محلول های ضدعفونی جمع آوری شده در سطح عرضه بازار صورت گرفته، متاسفانه بسیاری از نمونهها دارای ناخالصی هایی از قبیل متانول و تولوئن بودند که این مواد بسیار خطرناک و سرطانزا هستند.
این مسئول توصیه کرد: مردم در صورت نیاز به استفاده از محلول های ضدعفونی برپایه الکل حتما این مواد را از داروخانهها تهیه کنند.