«تنش آبی» در کرمانشاه نیازمند توجه جدی است
به گزارش خبرنگار خبرآنلاین کرمانشاه، افشین یگانه صبح امروز یکشنبه (پنجم آذر ماه) با حضور در دفتر خبرگزاری خبرآنلاین کرمانشاه، اظهار کرد: در یک سال گذشته اقدامات پیشگیرانه در بحث تأمین آب انجام شده و وضعیت چندان بحرانی نیست؛ اما در صورت عدم توجه باید خود را برای خشکسالی جدی آماده کنیم.
وی افزود: پنج هزار و ۶۰۰ چاه غیرمجاز در کرمانشاه وجود داشت که با اقدام شرکت آب منطقهای استان انسداد چاه ها در حال انجام است و پیشبینی میشود که تا سال ۱۴۰۵ چاه غیر مجازی در استان کرمانشاه وجود نداشته باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه تصریح کرد: در خصوص چاههای مجاز به دلیل آب فروشی و استفاده بیرویه و بیش از حد تعیین شده با بحران مواجه بودیم و شرکت آب منطقهای در راستای کنترل مصرف آب چاهها اقدام به نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز کرده است.
یگانه در خصوص پسابهای فاضلاب گفت: سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون متر مکعب آب تصفیه شده و برای آبرسانی فضای سبز شهر و صنایع سنگین مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد: با بررسی شرکت آب منطقهای کرمانشاه روش «قنات معکوس» که باعث انتقال سیلابها به آبهای زیرزمینی میشود موجب افزایش قابل توجه میزان آبهای زیرزمینی در استان کرمانشاه شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه عنوان کرد: خاصیت پساب عدم اتمام آن است؛ ممکن است آب چاه بر اثر استفاده زیاد به پایان برسد، اما پساب پایان ناپذیر است.
لزوم مقابله با کشت برنج در کرمانشاه
یگانه گفت: کشت پر مصرف برنج در استان در حال جلوگیری است و تمامی دستگاههای اجرایی اعم از جهاد کشاورزی مکلف به اقدام اجرایی برای مقابله با کشاورزان متخلف هستند.
وی افزود: بر خلاف اطلاعرسانی شرکت آب منطقهای مبنی بر عدم کشت برنج، برخی کشاورزان به دلیل طمع دست از کشت نکشیدند و سیستمهای نظارتی قطعا با آنها برخورد قانونی خواهد کرد.
یگانه عنوان کرد: کرمانشاه دارای یک تصفیه خانه به روز و مناسب است و فاز نخست آن در حال حاضر در کهریز کرمانشاه فعال است.
وی افزود: در برخی نقاط شهر کرمانشاه به دلیل زلزله خیزی و احتمال انقطاع لوله توان احداث تصفیهخانه را نداریم و باید این ساز و کار را به مناطق دیگر انتقال دهیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه بیان کرد: تا هشت ماه گذشته فاضلاب مناطق شمالی کرمانشاه به رودخانه «قرهسو» ریخته میشد اما با خط لولهای که در شمال قرهسو ایجاد شده فاضلاب به تصفیه خانه انتقال داده میشود.
یگانه ادامه داد: طی چند ماه آینده خطوط لوله فاضلاب از رودخانه های «آبشوران» و «قرهسو» جدا و مستقیم به تصفیه خانه انتقال داده میشود، ضمن اینکه سومین تصفیهخانه در حال برنامهریزی برای ساخت است.
وی در خصوص مصرف آب شرب گفت: مردم باید بدانند که میزان آب مصرفی آنها بین ۲۰ الی ۳۰ برابر هزینهای که به دولت پرداخت میکنند دارای هزینه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه بیان کرد: در راستای فرهنگسازی نسلهای آینده برای بهبود استفاده از آب شرب، شرکت آب منطقهای اقدام به فراهم کردن شرایط برای بازدید کودکان از تصفیه خانه فاضلاب کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر لزوم اطلاع رسانی رسانهها برای فرهنگسازی استفاده صحیح از آب شرب، بهتر است به مرور خطوط آب شرب و غیر شرب جدا شود و هر کدام در جای درست خود مورد استفاده قرار گیرد.
نبود آلایندگی جدی هوا در کرمانشاه
یگانه عنوان کرد: به دلیل وضعیت مطلوب جغرافیایی کرمانشاه بحث آلودگی هوا را به صورت جدی در استان نداریم.
وی بیان کرد: میزان آلودگی ایجادی توسط نیروگاه خطر و عارضهای برای شهروندان ایجاد نمیکند و به غیر از شرایط فشار خطوط گاز از سوخت مازوت استفاده نمیشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه تصریح کرد: با اعمال هشدار توسط حفاظت محیط زیست به کارخانه سیمان سامان غرب، این کارخانه در حال بازسازی لولهها و حل مشکلات است.
این مقام مسئول در خصوص ساخت و ساز در بستر رودخانهها عنوان کرد: جلوگیری از ساخت و ساز مقداری زمانبر است و در کرناچی همچنان ادامه دارد؛ اما شرکت آب منطقهای از ۴۰ روز پیش لایروبی عمیق در رودخانههای کرمانشاه انجام داده است.
بازسازی ساختمانهای مناطق زلزله زده در انتظار تأمین اعتبار
یگانه عنوان کرد: بر اساس آمار ۹۵ درصد از منازل مسکونی بعد از زلزله بازسازی و مقاومسازی شده و کار در حوزه روستایی نیز تقریبا به اتمام رسیده است.
وی افزود: به دلیل برآورد بودجه برای بازسازی ساختمانهای اداری در سال ۱۳۹۶ و افزایش هزینهها به دلیل تورم، ساختمانها با عنوان مصوبات سفر در جلسه با معاون اجرایی رئیس جمهور بیان شد و منابع مالی مورد نیاز در هیئت دولت در نظر گرفته میشود.
۴۶