سیل راه ۴۰ روستای پلدختر را قطع کرد/ احتمال طغیان رودخانه سیمره/ هشدار به کشاورزان
مهدی پازوکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد با اشاره به آخرین وضعیت لرستان در پی بارشهای سیلآسا، اظهار داشت: دو دستگاه پل در منطقۀ چولهول و مونه بن لار که پس از سیل ۱۳۹۸ بهصورت موقت بازسازی شده بود، تخریب شدهاست.
وی با بیان اینکه راه ارتباطی ۴۰ روستای پلدختر در پی بارندگیهای اخیر قطع شدهاست، افزود: آبگرفتگی معابر و لغزندگی سطح جادهها در برخی از مناطق لرستان وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان، عنوان کرد: هفت خودروی گرفتارشده در سیل مسیر چولهول با کمک نیروهای هلالاحمر رهاسازی و به مناطق امن منتقل شدند.
وی با تأکید به احتمال طغیان رودخانۀ سیمره بر اثر بارشهای اخیر، بیان کرد: تمهیدات لازم را به فرمانداری کوهدشت برای جلوگیری از بروز خطرات احتمالی و ایمنسازی تأسیسات و تجهیزات این منطقه اعلام کردهایم.
پازوکی با بیان اینکه بارشهای لرستان همچنان ادامه دارد، گفت: این سامانه تا فردا، ۳۰ آبان، در جو این استان فعال است و مدارس ابتدایی نوبت عصر پلدختر نیز در پی شدت آبگرفتگی خیابانها در این شهرستان تعطیل شد.
هشدار به کشاورزان مجاور رودخانه سیمره
محمد مرادی فرماندار کوهدشت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کوهدشت با اشاره به آخرین وضعیت این شهرستان در پی بارندگیهای اخیر، اظهار داشت: ستاد مدیریت بحران لرستان، اعلام آمادهباش را به فرمانداران شهرستانهای این استان با صدور هشدار قرمز هواشناسی ابلاغ کردهاست.
وی با تأکید به آمادهباش دستگاههای اجرایی در کوهدشت، افزود: تیمهای امدادی و مدیریت بحران این شهرستان آمادگیهای لازم را در مقابله با بحرانهای احتمالی دارند.
فرماندار کوهدشت با بیان اینکه پاکسازی و لایروبی کانال و آبروها به شهرداریها، امور آب، بخشداریها و دهیاری این شهرستان اعلام شدهاست، عنوان کرد: ۱۶.۵ میلیمتر بارندگی از بامداد امروز تاکنون در کوهدشت ثبت شدهاست.
وی با تأکید به اینکه هیچ راه شهری و روستایی در کوهدشت در پی بارندگیهای اخیر قطع نشدهاست، بیان کرد: مشکل خاصی در این شهرستان وجود ندارد و محورهای مواصلاتی نیز تخریب نشدهاست.
مرادی با بیان اینکه رودخانۀ سیمره هماکنون در وضعیت نرمال است و هیچ نشانهای مبنیبر طغیان این رودخانه مشاهده نمیشود، گفت: سد سیمره آمادگی لازم را برای مدیریت و ذخیرهسازی آب بارندگیها دارد.
فرماندار کوهدشت با تأکید به اینکه حجم وسیعی از سد سیمره هماکنون خالی است، ابراز کرد: مسئولان جهاد کشاورزی، مدیریت بحران فرمانداری و بخشداران و دهیاریها در پی بارندگیهای اخیر از این سد بازدید کردهاند.
مرادی با هشدار به کشاورزان در حاشیه رودخانۀ سیمره برای جمعآوری تلمبههای آب و ادوات کشاورزی، اظهار داشت: احتمال تجمع آب سد سیمره در منطقه کونانی پیشبینی میشود.
وی با بیان اینکه سد سیمره، قدرت ذخیرهسازی ۳ میلیارد مترمکعب آب را دارد، افزود: بارندگیهای اراضی بالادست به این سد منتقل میشود و حجم این بارندگیها در حال حاضر نگرانیای را ایجاد نکردهاست.
رودخانۀ سیمره از مناطق بحرانی کوهدشت در بارشهای سیلآسا است، بهطوریکه سیل سال ۱۳۹۸ با ارتفاع حدود چهارمتری از سد سیمره عبور کرد و راه ارتباطی ۱۱ روستای این منطقه را قطع کرد.
سیلابی که در سال ۱۳۹۸ از مسیر کرمانشاه و رودخانه سیمره به مخزن این سد وارد شد، بیشتر از خروجی حجم سد سیمره بود و تمام جادههای این منطقه زیر آب رفت و اهالی فقط از طریق قایق تردد میکردند.
انتهای پیام/ ۶۴۴/.