جلسه ویژه وزیر کشور درباره چالش آب و فرونشست زمین در اصفهان
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، نشست بررسی مسائل و چالشهای استان اصفهان شامگاه یکم آبان ماه با حضور وزیر کشور، معاونین و مدیران این وزارتخانه، استاندار اصفهان و معاونین استاندار با محوریت آب و فرونشست در محل وزارت کشور برگزار شد.
جلسه با ادای احترام به شهدای مقاومت به ویژه در سرزمینهای اشغالی فلسطین آغاز شد و سپس استاندار اصفهان با یاد ۲۴ هزار شهید اصفهان که ۱۱ درصد کل شهدای کشور را تشکیل داده اند، سخنان خود را شروع کرد.
وی از ۲۸ شهرستان، ۵۶ بخش، ۱۱۴ شهر، ۱۳۳ دهستان و ۹۱۱ روستا، ۱۵۶ واحد دانشگاهی، ۲۲۰ هزار دانشجو، سهم ۱.۵ درصدی تولید ناخالص ملی و ۵۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان اصفهان سخن گفت؛ استانی که دارای ۱۶ میراث ملموس، دو مورد میراث ناملموس، ۱۹۹ رشته صنایع دستی ثبت شده، ۱۵ شهر خواهر خوانده، یک هزار و ۶۹۸ اثر ثبت ملی شده و ۲۰ هزار اثر تاریخی است.
استاندار اصفهان در ادامه گزارش خود به مشکلات هم پرداخت که فصل نخست آن، تامین آب و فرونشست زمین بود. آلودگی هوا، مسایل حمل و نقل عمومی، شبکه فاضلاب شهری، آسیب های اجتماعی، طرح تکام و توانمندسازی روستاها هم دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح و درباره آن ها تبادل نظر شد.
احمد وحیدی، وزیر کشور در این نشست یادآور شد: کاهش آسیبهای اجتماعی یک مساله بسیار مهم است که هماهنگی با سازمان امور اجتماعی برای تداوم روند کاهشی این آسیبها ضروری است.
وی از اقدام استانداری اصفهان برای تشکیل کمیسیون دانش آموزی، اردوهای راهیان پیشرفت و برنامه ریزی منجر به رشد یک درصدی جمعیت به عنوان تلاشهای خوب یاد کرد و از مسئولان مربوطه خواست تا درباره ساماندهی معتادان متجاهر، ابلاغهای مربوط به قانون جوانی جمعیت و حل اختلافات تقسیمات کشوری اقدامات لازم را انجام دهند.
وحیدی، در مورد مساله اتباع غیرمجاز هم دستورات لازم را صادر و بر ساماندهی سایر اتباع تاکید کرد.
وزیر کشور در ادامه از کمبود آب و فرونشست زمین در اصفهان به عنوان یک نگرانی مهم یاد کرد و از معاونت عمرانی خواست با جدیت بیش از پیش، این مساله را تا حل مساله پیگیری کند.
وحیدی، وضعیت گاوخونی را هم نگران کننده خواند و بر چارهجویی جهت تغییر وضعیت این تالاب، با توجه به وجود آب در بالادستها تاکید کرد.
وی همچنین دستوراتی برای کاهش آلودگی هوای اصفهان به ویژه در فصول سرد سال، احیای بستر زاینده رود، تولید واکسن سالک، پرداخت خسارات حوادث طبیعی توسط مدیریت بحران، اجرای هرچه بهتر طرح تکام برای توسعه روستاها و نیروی انسانی استانداری، فرمانداری و بخشداری صادر کرد.
پایان یپام/۶۳۱۳۹/س