کمبود شدید امکانات اطفای حریق در شهرستان ممسنی
به گزارش خبرگزاری فارس از ممسنی، عبدالکریم انصاری در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان نورآباد ممسنی با بیان اینکه پیشگیری از وقوع حریق در عرصه های منابع طبیعی نیازمند دستور العمل و مدیریت جامع در این حوزه است، گفت: متاسفانه با ابزار سنتی نمی توان در مواقع آتش سوزی با این بحران بزرگ مقابله کرد.
وی با اشاره به کمبود شدید امکانات اطفای حریق در این شهرستان اظهار داشت: متاسفانه نتوانسته ایم در زمینه تامین تجهیزات و امکانات و نیز حل مشکلات وابسته اقدامات اثرگذاری داشته باشیم.
فرماندار شهرستان ممسنی دشواری دسترسی به کانون های آتش سوزی و نبود بالگردهای اختصاصی اطفای حریق در اراضی جنگلی و مرتعی افزود: کمبود نیروی انسانی آموزش دیده، تجهیزات و امکانات مناسب و بهروز برای پایش، پیشبینی، پیشگیری، اعلام و اطفای آتش سوزی ریشه در کمبود منابع مالی برای تجهیز و ترمیم این تجهیزات دارد.
میثم علمداری، مسئول واحد قضایی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس نیز در این جلسه آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی را چالشی بزرگ برای منابع طبیعی برشمرد و گفت: با برنامهریزی اساسی ضمن پیشگیری، کنترل و کاهش حریق در این عرصهها می توان با استفاده از امکانات جدید و نوآورانه در سرعتبخشی به اطفای حریق اقدام کرد.
وی افزود: حفاظت از عرصه های منابع طبیعی، به سبب پراکندگی و گستردگی و همچنین تراکم بالای پوشش گیاهی این شهرستان نیازمند برنامه ای مدون و زمانبندی شده است.
علمداری تصریح کرد: مدیریت جامع پیشگیری و مقابله با آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی با در نظر گرفتن تمامی ابعاد پایش، پیش بینی، پیشگیری، کشف و اطفای حریق، احیا و بازسازی و نحوه ساماندهی گروه های مردمی، نیازمند تدوین برنامه ای عملیاتی است.
مسئول واحد قضایی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس با تاکید بر استفاده از ظرفیت و توان علمی دانشگاهیان ، شرکت های دانش بنیان و موسسات آموزش عالی در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی گفت: صیانت از اراضی ملی از وظایف ذاتی منابع طبیعی است و در این راستا همه دستگاهها و مردم مکلف به انجام آن هستند.
ایاز معزز، معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز در این جلسه با اشاره به چالش های موجود در حوزه منابع طبیعی گفت: مشکلات اقتصادی و اجتماعی، تخریب و تصرف این عرصه ها و دست اندازی های متعدد سودجویان و متخلفان به این عرصه ها از جمله مهمترین چالش های موجود در منابع طبیعی به شمار می روند که خسارات شدیدی را به مناطق جنگلی و عرصه های طبیعی وارد کرده است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم در جهان حفاظت از عرصه های موجود اولویت اصلی و نخست ما است و در این راستا مدیریت این چالش ها نیازمند همکاری همه متولیان امر است.
وی یادآور شد: منابع طبیعی برای همه نسلهاست لذا حفظ این منابع برای نسلهای آینده باید هدفی بزرگ قلمداد شود.
سرهنگ صدرایی نژاد، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس هم در این جلسه گفت: پیش از این در جلسات ستاد بحران وزارت کشور، استان فارس یکی از بحرانی ترین استانهای کشور محسوب شد که با تدابیر انجام گرفته و روند کاهشی حریق در سال گذشته تنها ۴۰ فقره حریق در سطح استان گزارش شده است.
وی افزود: در چهار ماهه نخست امسال ۱۳۷ فقره آتش سوزی در کل استان به وقوع پیوسته که ۸۴۶ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی دچار آسیب شده است که با مقایسه این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۵۰ درصدی سطح و میزان آتش سوزی ها روبرو بوده ایم.
صدرایی نژاد با اشاره به وقوع حریق در شهرستان های بحرانی و حساس استان به ویژه شهرستان ممسنی گفت: امسال ۳۸ فقره آتش سوزی و معادل ۳۴۱ هکتار از اراضی ملی این شهرستان طعمه حریق شده که نسبت به سنوات قبل روند کاهشی چشمگیری داشته است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس اظهار داشت: ۱۲ فقره از آتش سوزی ها در عرصه های منابع طبیعی به دلیل سرایت حریق از مزارع و باغات کشاورزی و مستثنیات مردم به وقوع پیوسته که امیدواریم با کشاورزان و باغداران متخلف برخورد قضایی صورت گیرد.
گفتنی است، جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان نورآباد ممسنی با محوریت پیشگیری و مدیریت وقوع حریق در اراضی ملی با مسئول واحد قضایی معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، معاون دادستان شهرستان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی شهرستان، فرماندار، اعضای شورای اداری شهرستان، نماینده ی تشکل ها و نهادهای مردمی دوستدار منابع طبیعی و نیز روسای ادارات منابع طبیعی شهرستان های رستم، ممسنی و کوهچنار در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
پایان پیام/ ن