انتقاد رئیس شورای شهر زنجان از عدم کانال‌کشی آب در شهرک‌های جدیدالاحداث

مجید ناصحی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان، در خصوص مشکلات اخیری که به خاطر بارش‌های سیل‌آسا در زنجان به وجود آمد، اظهار داشت: در گذشته جمعیت شهر زنجان کم بود و کل شهر زنجان به اندازه منطقه سه فعلی شهر زنجان بود و بنابراین وقتی بارشی صورت می‌گرفت مشکلات شدیدی به وجود نمی‌آمد، از سوی دیگر توسعه‌ای که در شهر زنجان در ۳۰ سال گذشته رخ داده است یکپارچه نبوده و تعاونی‌ها زمین‌هایی را تملک و اقدام به شهرک‌سازی کرده‌اند و فقط انتقال رواناب‌‌ها و آب‌ها را برای خود شهرک در نظر گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه سازندگان شهرک‌ها تمرکزشان فقط به شهرک خود بوده و اصلاً توجهی به مناطق بالادست و پایین دست برای انتقال رواناب‌ها صورت نگرفته است، گفت: مدیریت رواناب‌ها باید تحت مدیرت جامع شهری صورت بگیرد، ریشه اصلی مشکلاتی که در دو سیل اخیر دیدیم همین موضوع است. به عنوان مثال در بلوار شریعتی موضوع انتقال رواناب‌ها از گذشته به خوبی پیش‌بینی شده، ولی در دیگر نقاط شهر موضوع انتقال رواناب‌ها به خوبی تعبیه نشده است. با رشد شهر زنجان و شهرک‌سازی‌های که در حاشیه شهر زنجان صورت گرفت، متأسفانه هیچ کدام از آن‌ها فکری بابت هدایت آب‌ها و رواناب‌ها نکردند و مسئولان وقت هم به این موضوع واکنش نشان نداده بودند و با تغییر الگوی بارشی که در زنجان در چند سال اخیر رخ داده است  و بارش‌ها به صورت سیل آسا شده است به این نتیجه رسیده‌ایم که باید هر چه سریع‌تر کانال کشی‌ها در شهر زنجان برای هدایت آب‌ها و رواناب‌ها صورت بگیرد.

رئیس شورای شهر زنجان تصریح کرد: یکی از برنامه‌های شورای ششم و همین طور تکلیفی که به شهرداری کرده است همین است که باید اقدامات لازم برای هدایت رواناب‌ها صورت بگیرد. هم سال گذشته و هم سال جاری وظایفی را به شهرداری ابلاغ کردیم  در حال حاضر شهرداری هم پروژه‌هایی در دست دارد که در حال انجام است؛ به طور مثال احداث کانال از ابتدای شهرک نصر تا جنوب اراضی پادگان فقط ۲۵ میلیارد تومان اعتبار کنار گذاشته شده است.

وی گفت: بنده در بازدیدی که روز پنجشنبه هنگام سیل از کوی وحدت انجام دادم همین مشکل را عیناً مشاهده کردم که آب‌ها از مناطق بالادستی همچون هنرستان و مقدم به کوی وحدت ریخته می‌شود و باید برای آنجا هم فکری شود، این پروژه‌ها باید یک به یک برای شهرداری جهت اصلاح تعریف و بودجه آن نیز پیش‌بینی شود که البته انتظار داریم بودجه‌های دولتی هم در این زمینه کمک حال ما باشند.

ناصحی مقدم به هدف‌گذاری اصلاح ۷۷ نقطه شهر زنجان برای هدایت آب‌ها اشاره کرد و گفت: این پروژه برای هدایت آب‌ها و رواناب‌های معمولی است و تکمیل این پروژه‌ها کمکی برای بارش‌های سیل آسا نمی‌کند و احداث کانال و هدایت آن به مناطق امن فقط راهکار اصلی بارش‌های سیل‌آسا در زنجان است.

وی با بیان اینکه برای اجرای تسریع این پروژه‌ها نیازمند کمک‌های دولتی نیز هستیم، عنوان کرد: اجرای این پروژه‌ها هر سال در دست انجام است و البته زمان‌بر است، ولی اگر کمک‌‌های دولتی تزریق شود قطعاً سرعت پروژه‌های کانال‌کشی افزایش می‌یابد.

رئیس شورای شهر زنجان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر چرایی جمع شدن آب در پروژه جدید سبزه میدان گفت: آب‌ها از مناطق بالادستی به پایین دست می‌ریزد که نمونه آن را در پروژه سبزه میدان مشاهده کردیم. خوشبختانه کانال‌کشی در خیابان فردوسی در پایین دست در حال انجام است و با تکمیل آن دیگر آبی در پروژه سبزه میدان جمع نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *