گسلهای تهران فعال است/ ۴۲۲ هزار واحد مسکونی در جنوب شرق پایتخت مقاومت زیادی ندارند
علی بیتاللهی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ری با اشاره به وقوع زلزله صبح امروز اظهار داشت: براساس گزارش مرکز لرزهنگاری در حدود ساعت ۷:۰۵ صبح امروز زلزلهای با بزرگی ۳.۶ در جنوب شرق تهران به سمت قیامدشت، پاکدشت و شریفآباد رخ داد و ازآنجاکه در نزدیکی شهر تهران بوده و انتهای گسل مسبب این زلزله وارد جنوب شرقی تهران میشود و مناطقی مانند شهرری و منطقه ۱۵ تهران را دربر دارد لذا توجه به این رخداد بسیار مهم و قابل توجه است.
وی افزود: انتظار نمیرود که وقوع این زلزله کوچک خساراتی را در پی داشته باشد اما این زلزله معرف این نکته مهم است که گسلهای پیرامونی تهران فعال است.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در ادامه تصریح کرد: این زلزله در نزدیکی گسل ایوانکی رخ داده که گسل نسبتاً بزرگی است و امتداد آن تا گرمسار هم ادامه دارد و در طول سالهای اخیر یکی از فعالترین گسلهای محاطی تهران بوده که چندین زلزله نهچندان بزرگ را موجب شده است.
بیتاللهی در پاسخ به این پرسش که آیا زلزله صبح امروز گسلهای دیگر ری را فعال خواهد کرد گفت: احتمال فعال شدن سایر گسلها به دلیل زلزله جنوب شرق تهران بسیار کم است زیرا که نوع و امتداد گسلهای ری با نوع و امتداد گسل ایوانکی متفاوت است و رخداد این زلزله در تلاقی با گسلهای ری نیست بنابراین امکان فعال شدن گسل ری وجود ندارد.
وی تأکید کرد: براساس آمار رسمی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۱ میلیون و ۵۷۰ هزار نفر جمعیت در شهر تهران و شهرهای جنوب شرقی اطراف تهران زندگی میکنند که واحدهای مسکونی در همین زون تأثیر زلزله بالغ بر ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد است که از این میزان واحد مسکونی بر طبق آمار مذکور، ۴۲۲ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت هستند که در اثر زلزله مقاومت زیادی ندارند و آوار و تخریب گسترده دارند و توان مقابله با رویداد زلزله را ندارند.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ابراز داشت: اگر زمینلرزه در مناطقی مانند شهرستان ری یا منطقه ۱۵ تهران رخ دهد طبیعتاً خسارتبار است زیرا که در این مناطق نزدیک به ۴۲۰ هزار واحد مسکونی فاقد اسکلت داریم که این آمار مختص در بخش جنوب شرقی تهران، شهرری، قیامدشت و باقرشهر است.
وی ادامه داد: جمعیت قابل توجهی در اطراف کانون لرزه وجود دارد که بسیار مهم است و امیدواریم حادثه بزرگی در این منطقه نداشته باشیم اما این زلزله اخیر نشان میدهد که گسلها فعال هستند.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: با رویداد زلزلههای بزرگ تلفات جانی افرادی که در چنین واحدهایی زندگی میکنند بالا میرود لذا باید رویکرد ما در زمینه نوسازی و بهسازی ساختمانها و بهویژه در بافت فرسوده شهری بسیار جدی باشد و بتوانیم این روند را تغییر داده و ریسک بزرگی که طبیعت هرلحظه با وقوع زلزلههای ولو کوچک داده میشود را کاهش دهیم.
انتهای پیام/