زنجان توسط ۲ گسل داخلی و ۴۰ گسل پیرامونی زلزله تهدید میشود
صفیالله کرامتی، مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با تاکید بر انجام مطالعات گسترده در مورد گسلهای استان بعد از زلزله طارم اظهار کرد: آخرین آن توسط یک شرکت ایرانی_ فرانسوی بود که شهر زنجان را مطالعه کرد، ضمن اینکه پژوهشگاه سوانح طبیعی هم چند مطالعه در این حوزه انجام داد.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان به شناسایی گسلهای موجود در استان اشاره و تصریح کرد: میتوان به جرات گفت که در شناسایی گسلها خیلی خوب عمل شد و همه گسلهای استان و شهر زنجان شناسایی شده است.
وی با تاکید بر مطالعه حریم گسلها در شهر زنجان تصریح کرد: نوع و کیفیت ساختوسازهای مناسب هم در شهر زنجان مورد مطالعه قرار گرفته است.
کرامتی به ابلاغ محل و موقعیت گسلها و همچنین حریم این گسلها به راه و شهرسازی و شهرداری برای ساختسازها اشاره کرد و گفت: به دلیل خطرپذیری بالا آییننامه ۲۸۰۰ نظام مهندسی تعریف و برای اجرا به ارگانهای متولی ابلاغ شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گسل شمال و گسل سلطانیه را گسلهای داخلی استان اعلام کرد و افزود: ۴۰ گسل پیرامونی هم استان زنجان را تهدید میکند که شامل گیلهای تبریز، رودبار، آوج و … میشود.
وی با بیان اینکه گسل شمال زنجان از وننق آغاز و به اتوبان ختم میشود، ادامه داد: گسل سلطانیه هم از ذاکر آغاز و به جنوب ابهر کشیده شده است.
کرامتی از ادامه مطالعه برای شناسایی امکان وجود گسلهای دیگر خبر داد و گفت: ایران و به تبع آن زنجان، روی گسلها قرار گرفته و خطر نسبی بالا برای زنجان پیشبینی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان در پاسخ به سوالی در مورد اجرای آییننامه ۲۸۰۰ و نحوه نظارت بر آن گفت: نظام مهندسی به عنوان تشکل صنفی عمومی و راه و شهرسازی به عنوان متولی نظارت، کمیسیونهای خاصی را تشکیل و ساخت و سازها را مورد بازخواست و نظارت قرار میدهند، ضمن اینکه شهرداریها هم در این حوزه وظایفی دارند.
کرامتی با توصیه به مردم برای درخواست از ناظران برای نظارت دقیقتر بر ساختسازها گفت: این نظارت در هزینهها تفاوتی ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان از احصای آمار دقیق تلفات زلزله سال ۶۹ در طارم خبر داد و گفت: این آمار در حدود یک هزار و ۵۰۰ و چند نفر بود و این احصا روستا به روستا و بر اساس شناسنامه افراد پایش شد در حالیکه آمارهای اولیه بیش از این اعلام شده بود.
پایان پیام/۷۳۳۰