تعداد روزهای ناسالم هوا در اصفهان ۴۱ درصد افزایش یافت

بابک صادقیان، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در نیمه نخست امسال با توجه به فعال شدن کانون‌های گرد و غبار داخلی و خارجی، شرایط خوبی در زمینه کیفیت هوا نسبت به سال گذشته نداشتیم و تعداد روزهای ناسالم افزایش یافته است.

وی با تاکید براینکه در ۶ ماه نخست امسال روز پاکی در کلانشهر اصفهان نداشتیم، اظهار داشت: در این مدت در این شهر ۱۰۴ روز هوای سالم و قابل قبول وجود داشت در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، این شاخص ۱۲۸ روز بود.

صادقیان گفت: تعداد روزهای ناسالم در اصفهان برای گروه‌های حساس در نیمه نخست امسال ۷۵ روز و در مدت مشابه سال گذشته ۵۵ روز بود.

وی تعداد روزهای ناسالم برای عموم مردم در ۶ ماه نخست سال جاری در کلانشهر اصفهان را  هفت روز و در مدت مشابه سال گذشته سه روز اعلام کرد.

صادقیان خاطرنشان کرد: در مجموع، در نیمه نخست امسال در شهر اصفهان ۸۲ روز هوای ناسالم داشتیم که این عدد در ۶ ماه پارسال ۵۸ روز بود.

وی با بیان اینکه از نیمه دوم ماه تیر به بعد، هوای اصفهان بیشتر متاثر از کانون های گرد و غبار داخلی بود، گفت: در خرداد و نیمه نخست تیر، کانون های گرد و غبار خارجی از سمت عراق و سوریه بیشتر فعال بود.

رییس اداره امور آزمایشگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان خاطرنشان کرد: کانون‌های گرد و غبار داخلی شامل داخل استان و همچنین از استان‌های همجوار است و منطقه ما در نیمه نخست امسال بیشتر متاثر از کانون‌های داخلی بویژه از سمت جنوب سمنان بود.

تعداد روزهای ناسالم هوا در اصفهان ۴۱ درصد افزایش یافت

صادقیان در باره دلیل نمایش ندادن اعداد شاخص کیفی هوای تعدادی از ایستگاه های اصفهان در پایگاه اینترنتی محیط زیست در روزهای اخیر توضیح داد: در زمان حاضر ۱۳ ایستگاه پایش دائم هوا در شهر اصفهان فعالیت دارد که چهار ایستگاه متعلق به اداره حفاظت محیط زیست و ۹ ایستگاه متعلق به شهرداری اصفهان است اما در چند روز اخیر بدلیل مشکلات شبکه اینترنت، امکان انتقال اطلاعات از ایستگاه های شهرداری بدلیل نوع بستر ارتباطی آنها فراهم نبود.

وی با اشاره به تفاوت شبکه انتقال اطلاعات ایستگاه‌های شهرداری با محیط زیست تاکید کرد: در زمان حاضر فقط اطلاعات ایستگاه‌های محیط زیست در جدول شاخص کیفی هوا نشان داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال پیگیری رفع این مساله هستیم، تاکید کرد: ایستگاه‌های شهرداری از نظر فنی مشکلی ندارد و اطلاعات مربوط به شاخص کیفی هوا در آنها ذخیره می‌شود و قابل بهره‌برداری است.

صادقیان خاطرنشان کرد: اگر اطلاعات ایستگاه‌های پایش هوا بصورت ناگهانی از دسترس خارج شود بدلیل مشکل اینترنتی است اما اگر به مدت طولانی اعداد شاخص کیفی هوا نمایش داده نشود، آن ایستگاه‌ها بدلایل مختلف مانند مشکلات فنی یا مُستهلک بودن از سرویس خارج شده است.

وی ادامه داد: تلاش ما این است که تعداد ایستگاه‌های پایش دائم هوا در اصفهان افزایش یابد اما با مشکلات اعتباری در این زمینه مواجهیم که در حال پیگیری آن هستیم.

به گزارش ایرنا، آلودگی هوا یکی از چالش‌های اساسی کلانشهر اصفهان و شهرهای صنعتی اطراف آن است بطوریکه بر اساس گزارش مرکز ملی تغییر هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، اصفهان در بین هشت کلانشهر ایران(شامل تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، کرج، اهواز، شیراز و اراک) رُتبه نخست آلودگی هوا را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *