سهم ۹۰ درصدی سوخت های فسیلی در آلودگی هوای خاورمیانه
به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، یک تیم بین المللی از محققان با استفاده از تجهیزات تخصصی برای تجزیه و تحلیل کیفیت هوا و ذرات معلق سفری را در شرق مدیترانه، از طریق کانال سوئز و اطراف خلیج فارس آغاز کردند و آنها در تحقیقات خود دریافتند که اکثریت قریب به اتفاق ذرات کوچک که میتوانند به اعماق ریهها نفوذ کنند و در نتیجه خطرات سلامتی بیشتری را به همراه داشته باشند – ساخته دست انسان و عمدتاً از تولید و استفاده از سوختهای فسیلی هستند.
محققان با نوشتن در مجله ” Communications Earth & Environment” نشان دادند که چگونه منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) از ترکیبات مضری مانند دی اکسید گوگرد که نتیجه مستقیم استخراج نفت می باشد، پوشیده شده است.
انتشار گازهای گلخانه ای از کشتی های کانتینری در یکی از شلوغ ترین خطوط کشتیرانی در جهان نیز به هوای مه آلود و دودی کمک کرده است.
جوس للیولد رهبر تیم تحقیقات از موسسه شیمی ماکس پلانک آلمان گفت: ما پالایشگاه هایی در کشورهای مختلف مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی و همچنین کشتی هایی در دریای سرخ و در منطقه کانال سوئز داریم که منبع بزرگی برای آلودگی هوا هستند.
للیولد در ادامه افزود: بنابراین ترکیب همه اینها به این معنی است که هوا بسیار آلودهتر از چیزی است که اکثر مردم امیدوارند.
سازمان جهانی بهداشت در سال جاری اعلام کرد که منطقه منا پایینترین کیفیت هوا را در روی زمین دارد.